Девојки првиот ден од трансфер и прва ноќ целата сум здрвена цел ден на грб лежам е сега веќе чувствувам здрвеност дали може малку да се превртам на страна тешко иде само на грб
Mene mi rekoa deka ne treba da lezus celo vreme vo grc, teloto treba da e opusteno, i kako mislis da ima cirkulacija na teloto ako lezis celo vreme.
Jas denes prilicno lezev i samo do wc i jadev vo krevet ama imam bolki vo lev jajniki strav mi e da se prevrtuvam da probam da se zavrtam malku na strana bar na desna?
Лежи Лежи си како ти е згодно, не е работата да се измачуваш. Јас само првиот ден го поминав на грб, после на десен колк бев странично легната. Сестрата ми кажа дека дури може и на стомак. Читајќи по странски форуми и така практикуваат. Сепак јас така не се обидов. Интензивно лежи си првите три дена, после движи се без нагли движења. Јас дека имам скали за до надвор и само дома и на тераса одев. Полоши скали од овие нашите нема друг мислам. Многу се "стрмни". Имам многу лошо паднато од нив и затоа имам страв од симнување и качување по нив. А и секако ми напоменаа да избегнувам скали. Се размрдував од соба во соба, мм ме зафркаваше и ми велеше: "Еее, маршираш ли"? Всушност уште си функционирам по дома на тој начин, барем додека не слушнам срце. Ти посакувам да успееш
Jas be lezev voopsto a za skali jas ziveam vo zgrada na peti kat I se simnuvav sekoj den kazi reci podobro e da se dvizes radi cirkulacijata otkolku da lezes
Токму затоа и напишав лежење првите три дена. Мене такви инструкции ми дадоа. Важно е да има движење, независно дали е од соба во соба, на тераса, во двор или на чаршија. Јас не спомнав строго лежење. Сите знаеме дека тоа не е најдобрата варијанта. Среќно на сите
Како ти рекле на лекар така прави, остави ние тука што зборуваме, секој е приказна за себе. Пример ако имаш послаби туби нормално дека ќе лежиш ако немаш никакви проблеми нема да лежиш. На пример мене тубите многу слабо ми контрахираат и јас знам дека ќе си лежам, колку и да имаме заедничка мака секој сме приказна сама за себе.
Devojki zdravo. Jas napraviv domasen test imam slaba bleda linija. Toa znaci deka rana bremenost ili... ?
Честитки,сега си на сигурно,опушти се и чекаме висока бета Тоа значи мила, дека си трудничка Честитки,да ти биде лесен патот до бебушот Повтори го тестот утре и понеделник можеш преку крв да видиш бета колку еf: