Ти посакувам успех! Мисли позитивно, ете, имаш веќе успешни примери со истата дијагноза, нека ти биде мотив за понатаму. Те чекаме со убави вести!
Браво, со лесно! Ќе се одмрзнат, со ескимчиња има многу успешни приказни, така да не се секирај! Биди позитивна и верувај во успех! Чекаме висока бета!
Трудни мамички ајде некоја нека формира група за трудници со ифв бар ќе се дружиме и понатаму за совети и слично иако не дека сме поинакви од природно зачнатите бебиња и трудници но некако поблиски сме со искуствата по инвитрото... па мислам дека е добра идеа ако сте ЗА ајде некоја со висока бета нека ја отвара и наскоро сите од тука таму да се преселиме
Симптоми не мора да имаш мила, релативно е, некои немаат воопшто, а имаат позитивен резултат. Посакувам и кај тебе да е така!
Добра ти е идејата, практична би била темата, таман за сите со ивф искуство, каде што ќе се продолжи дружбата и споделување на искуства/совети.
Едвај чекам да долетам во таа тема супер идеа за продолжена подршка во периодот по успешно ивф.. сепак се смета за ризична бременост од сам почеток
Уфф фала ти.. Знам дека може да има а може и да нема.. Но ете ќе читнеш нешто и бараш и кај себе Дај Боже да е за убаво! Успех на сите ви поскувам од срце
Јас од симптоми ако можат да се наречат така имав пецкање во стомакор и гасови. Е симптомите почнаа во 6 недела многу ми е лошо и спас ми е само портокали и можам да спијам цела ден и цела ноќ
Denes go povtoriv testot za da gosliknam i zvanicno da ja vidam ubavo vtorata crta, koga testot negativen bel kako solza Moram da prestanam so testovive, ke cekam 14 dena preku krv pa sto ke bide neka bide, vaka samo se izmacuvam.
Не се разочарувај мила, каков и да биде исходот, откажување нема, мора да продолжиш понатаму. Провери и преку крв, па ќе знаеш на што си. Не се стресирај пред време. Кое ивф ти е по ред?
Prvo ivf, embrion vraten na 2 den, denes mi e 10 den, preku krv, vo cetvrtok, pa se tesam deka e rano. FALA!!!
Јас не ја подржувам оваа идеја, не треба да се декларираме во посебни групи. Начинот за забременување е само различен, а бременоста е иста како и кај природно зачнатите. Читам и таму во труднички муабети и веднаш до прашањето стои "со инвитро сум" Женички зошто да мислиме дека сме поразлични? Не се комплицирани бременостите со инвитро,повеќе од другите, познавам многу случаи природно се и кои примаат поддршка за бременост и примаат клексани. Според мене, не сме ние привилигирани трудници, исти би биле како и сите трудници
Рано е да, но треба да бидеш смирена и подготвена за каков и да било резултат, од срце ти посакувам да биде позитивен, но во секој случај, откажување нема. Сите овде те разбираме во целост и ја имаш нашата поддршка! Остани смирена и храбра пред се’, успехот нема да изостане!
Да, но психолошкиот момент е различен, целата таа борба за бебе, сите тие години поминати во неизвесност, исчекување, испитувања, терапии, боцкања итн., не може да се каже дека е исто. Никогаш не може да биде исто, самиот пат не’ одделува и прави поразлични, почувствителни, но и посилни! Никогаш не може да те разбере во целост жена што не го поминала овој пат, никогаш! Не значи дека треба или мора да се отвори таква група, но сепак идејата на членката не и’ е лоша, барем јас не гледам ништо лошо у тоа. Напротив поентата е да се акцентира солидарноста и чувството на припадност во една иста група!
Девојки трет ден од трансфер денес малку раздвижувам до тераса до кујна низ дома неколку круга и легнувам но како движам чуствувам дека имам мал исцедок бел, предлагате да лежам повеке или од кринон гелот е исцедокот незнма дали да движам повеке дали повеке да лежам оффф....