И јас прв пат слушам за ова кај мене не дадеа такво нешто во Њу борн клиник а иначе за спермограмот мм имаше 25 посто прогресивни сперматозоиди и дијагноза астенозооспермија и пиеше л карнотин витамин е витамин од а до ш на центрум коензим ку 10 . Омега 3,6,9 и астаксантин од крилово масло и пиеше секој ден матичен млеч со мед и прополис и полен и ацерола и јадеше секој ден јатки непечени и од 25 посто прогресивни подвижни и имавме за шест месеци 55посто прогресивни подвижни и нормоспермија а причината после се откри за лошиот спермограм а тоа е Хашимото синдром кога веќе бев трудна
Со бог напред ке биде надешта последна умира ти држам срека дај боже сите да дојдиме до здрави бебинја
Во Ре-Медика секогаш даваат супозизории, точно знам бидејки имам правено хистероскопија, 3 инвитра, киретажа и царски кај нив. Мене пак ме изненадени дека во другите болници немаа таква пракса. Препирачуваат да се стават во 19 за да се испразнат цревата и потоа не треба да се јаде до после пункцијата поради анестезијата. Но, не се грижите, не мора да е 7.00. претпоставувам дека може и нешто порано или подоцна, но главно е да се испразни храната.
И јас правев ивф во Ре- Медика, и во Ње борн ништо не ми дадоа па во нитуедна болница не ми дадоа, па ниту во Турска, таа процедура е многу кратка мислам нема потреба од такво нешто. И јас прв пат слушам за ова. Поздрав
Здраво јас правев ивф во плодност а за време на пункцијата треба да си гладна и жедна а вечерта до19 ч да јадеш што ке јадеш и крај... Не сум примала нешто за да се испразнат цревата..
Ти благодарам мила утре директива кај матичниот и за инсулин и за витамин д како знае да ми даде ако не да си го сменам...
Да, и јас се прочистив со супозиторија пред пункцијата во Ремедика, иако е кратка интервенција, сепак е со општа анестезија и според мене добро е да се запазува протоколот.
Мое мислење е дека и нема потреба, препораката е гладна и жедна од сабајле, вечерта може да се внесува храна и течности, нормално полесна храна, а за тој вид на анестезија е потребно, но и доволно, најмалку 6 часа пред примање на истата да не се конзумира храна, бидејќи станува збор за лесна и краткотрајна анестезија. Што значи, и 7-8 часа да се апстинира од храна и течности е ок.
Cestitki za novite trudnici...a onie vo procedura so lesno i daj boze so pozitiven test...Da se prijavam i jas zdravjeee boze da dobijam menzis ovoj meesec pocnuvam pak so ivf ....3 ivf preku fond neuspesni.sega ivf na priroden ciklus pa daj boze so pozitiveen isxod...momentalno pijam femabion dve na den jadam po edno dve brazilsko orevce poveke gledam vitamini da vneduvam..imam edni apcinja letrasol od 2.5mg cekam da dobijam menzis da go izvestam doktorot da me sovetuva od koga treba da pocnam da gi pijjjam..
, Јас се сложувам со @Alishan30 ништо не е поразлично со природно и ивф зачнување.Јас имам 2 ивф и 2 иуи неуспешни и 6 години борба а забременив природно,знам како е да се мачиш .Ги има и други во темата со слични приказни и искуства,ние и понатаму си ги водиме бременостите кај истите специјалисти кај кои се прават ин витра.Примаме исти терапии само е различен начинот на зачнувања а и верувај многу повеќе совети ќе слушнеш .Никој по прв пат ништо незнае, во овој случај би испаднало и бебињата ќе се поинакви од другите бебиња Вие дај Боже сите забременете и дојдете да ја пополните темата некако ни е подиспразнета @veli4ekate жено ајде нека биде веќе кај тебе се изначека ,од прв мој ден на форумов те читам и стварно од срце ти посакувам да успееш
Daj boze da bide kaj tebw kako e kolku jajce kletki ti izvadija i kolji vreme gi piese mene dr mi rece samo 10 po dve na den pa ke videme sto kako
Тогаш испадна да правам инсеминација наместо пункција. Но додека со Кломифен еден фоликул ми растеше како и во нормален циклус, со Летрозолот имав три водечки фоликули. И јас пиев две дневно, вкупно 5 дена. Добри се Летрозолот, подобри од Кломифен.