ти се суши кожата и се лупи од етанолот кога ја дезинфицираш кожата пред и по боцкање, затоа е таква. не е до пролутексот. побарај од докторот да замениш со депо ако ти дозволи или пак во рака. некој да ти штипне на рака а ти боцни се.
Да приметив дека е од алкохолот таква сува се мачкам со масло на хип не е тоа стршно. Само ме нервирата иглата. Сега во петок ќе одам и ќе го прашам за чаре не бива не оди
Прашај го Таше дали ќе може да ти ги замене пролутекс со прогестерон депо јас така направив од пункцијата до ет примав пролутекс после Др Трајковски ми ги замени со прогестерон депо ем се поефтини ем не треба секојден да ги примаш туку еднаш два пати неделно
Od utre pocnuvam so tabletkite latrasol dve na den pred jadenje...petok.sum.na eho i da mi kazi dr i neekoi inekcii pluss ...znaci cetrotide 5 inekcii mi rece..i gonal inekcii
Иглата не оди, зашто многу пати е боцкано на исто место, затоа мора да смениш место. Депо се боцкаат мускулно. Некако Пролутекс е полесна варијанта. Зависи и до кога ќе примаш, можеби ќе ти ги прекине.
Зависи дали има потреба, по оценка на докторот, понекогаш се примаат до позитивен тест, ама може и подолго.
@maremaca29 Ми ги даде докторот што ми правеше инсеминација. @veli4ekate со лесно и со среќа Ми здосадија Цикло Прогиновава, едвај чекам да ги завршам Со други зборови, едвај чекам боцки