Значи инвитро на природен циклус во Њуборн чини околу 80000-81000. Прегледи, пункција, оплодување и трансфер.
И мене ми е чудно ...имаше членка која јобјави цени но не можам да го најдам постот и таму стоеше 12000 за трансфер ако е така иде на ред некако
Девојки јас лани на оваа дата дознав оти сум бремена оти ивф е успешно и сега имам веќе 4 месечна ќеркичка посакувам сите да осетете таква радост за мене оваа дата е најубава благодарение на Др Трајковски
Ако е 12000 трансфер, зошто со замрзнати е 33000? Се плаќа и одмрзнување и затоа е 33000? Инаку тие се веќе оплодени, нема зошто трансферот со замрзнати толку да чини ако трансфер е 12000. Освен, како што кажав, ако се плаќа и одмрзнување
Има логика...и за замрзнуцање и за одмрзнување се плаќа аууууу....ама тоа само да се вроди со плод парите ќе ги заборавиме
Јас на трансвер кога бев имаше и друга жена шо претгодно 2 пати правела ивф во њу борн и еднаш само трансфер со замрзнари ембриони сега и пишав и ќе ти кажам точно колку е
А обичен трансфер било 12 300 го најдов од членката постот и сите цени се совпаѓаат според она што имам платено...ќе ви кажам за сигурно утре
Е, тоа е веќе друго. Така може Значи трансферот со замрзнати е 33000 бидејќи се плаќаат прегледи, одмрзнување и трансфер
Ne mi e jasno so voa gonaloot zvonev po apteki od 450IE 10300bilo na edno drugo mesto.mi.kazaa edna ampula e 1600 ne mi e jasno.mora li toa penkalce li kako go vikat da se kupi toa e skapo 10300 neli moze samo.ampulite
во Систина аптеката исто ми предложија пенкало и толку беше одприлика 10 илјади ,а една инекција 1800 и ако примаш повеќе инекции се исплаќа пенкалото да го земеш а јас требаше да примам 4 инекции,а за повеќе требаше да одлучи докторот и не го земав пенкалото си земав поединечно инекции. Инаку може само ампулите ,но ако треба да примаш повеке искрено земи со пенкалото по практично е за боцкање.