Во new born само трансферот е 34000 и плус ако имаш прегледи ехо боцкање. Јас сега ќе правам само трансфер ама имам и плус боцкање со супрефакт и прегледи додека бидне трансферот и тоа се плаќа дополнително.
Девојќи покачен ми е прогестеронот 1,13, а требало да биде под 1.. пред трансфер Има ли некоја со успешно ивф со благо покачен прогестерон?
кој ден од постапката ви испитуваат прогестерон за да се знае дали ќе има трансфер? имаше една таква дискусија, и не ми е јасно... како влијае високиот прогестерон за трансфер, со оглед дека после пункција примаме прогестерон? кој доктор ве води? значи висок прогестерон и нема трансфер, така?
Баш сакав да кажам. Па после пункција полнуваме со прогестерон после трансфер исто незнам дали би сметало
Прогестеронот ми го испитаа во саботата, пред пункција. Пункција имав во понеделник, денес ми кажаа дека ми е малку покачен 1.13 требало да е под 1 за поголем успех. Со ваков прогестерон шансите за зачнување се намалувале за 20%.. ако е над 1,2 / 1,3 или повеќе не правеле трансфер.. на граница сум.
Еве и јас да прашам, Д-р Петличковски од Имунологија ми препиша да пијам аспирин од 75 мг,ама сега во Зегин ми рекоа дека немало од 75-ка во Македонија,само ја има таа од 100 мг а и тука читам дека сите пиете од 100-ка.Дали некоја пиела од 75 мг,и каде го има да се набави?
Не знам зошто баш од 75 ми препиша и која е разликата во тие 25 мг ,дали има некој сајт да се нарача?јас немам кој да ми донесе од Грција
devojki dali tret den posle transfer imavte nekoj simptom i dr do koga primavte progreston inekcii i crinone gel od ko imavte pozitiven test?
Незнам сигурно Др проценил дека тие од 100 ти се многу јаки. Другарка ми ги пие тие од 75мг затоа што од 100 и биле многу јаки и крварела од нив преголема циркулација и стварале,а овие од 75 нема проблем кога ги пие.А за сајт за порачување незнам ако има некоја такво искуство нека пише.Другарка ми оди лично она си ги купува.
Евентуално да го прашаш дали може да пиеш преку еден ден, ама така би ти била дозата по 50 на ден. Некои доктори така го намалуваат, кога има потреба. Го препишуваат преку еден или преку два дена.