јас би те советувала да ги замрзнеш ембрионите и да чекаш да се симне прогестеронот ако ти ја каже Др таа опција оти високиот прогестерон викаат оти влијаел на имплантацијата
Разговарав и со Докторката советува да одиме со трансфер на еден ембрион да не се откажува трансферот имало шанси помали но сепак има.. незнам немам памет... Фала на советот !
Bhcg =1 Posle neuspeshnoto ivf dali smenivte doktor, mojot skros mi ja pogresi terapijata, se mislam ako idam kaj drug i toj da ne ja zgresi, a ovoj ednas koga zgresil poveke vajda nema, vase mislenje?
Жал ми е мила,патот е макотрпен и долг,одмори го телото малку и почни со нова стратегија,ако не си задоволна од докторот оди на разговор кај друг и види што ќе ти предложи.Те гушкам!!!
Да мила и јас тоа се зачудив,бидејќи ми пиша и клексан под знак прашалник ,демек трансфузиолог требало да одлучи,а и овие се за циркулација
Kaj Lazarevski, negova greska so teraijata,mi dade najslaba terapija, i vo toa sto me ubedi deka sigurno ke bide uspesno, zasto imam rodeno deca
Консултирај се и со трансфузиолог, и со гинекологот што те води, па откако ќе се усогласат нивните мислења, ќе ја имаш конечната терапија.
здраво женички Едно прашање до вас ,сите кои имаат проверено пролактин. Дали мислите дека пролактин висок 24 е пречка за забременување? До 25 е нормална граница, меѓутоа негде прочитав дека за забременување треба да е под 5 а негде исто прочитав дека треба да е под 15. Во петок сум на гинеколог,ќе се распрашам и таму секако, ама ме интересира и Вашето мислење.
dali od embrionite se znae dali ke bide uspesno invitroto ili zavisi od posle dali site koi imale odlicni embrioni ostanale od prv pat so invitro?vo stoe uspesnosta?
Многу е важен квалитетот на ембрионите, и тоа е еден од најбитните фактори, покрај рецептивноста на матката. Правила нема, но ако се погоди се’, тоа е тоа. Имало случаи, пишувале членки, кога и не го пофалиле ембрионот како високо квалитетен, па имало успешна приказна. Значи, кога сака, сака е работава.
Тој од 75 мг, аспирин 75 е, или некое друго име има??? Зошто во Грција има салоспир тој да не е од 75 мг? Другарка ти каков пие?
Баш ми е жал Но нема откажување, мора да се оди до крај, додека не се успее. Одмори малку и со нови сили напред Ниеден доктор не може да гарантира успешност на инвитрото. Може да верува и да се надева дека ќе успее, но не може да е сигурен и да гарантира.
Офф бее ајде без разочарување знам дека нема зборови за утеха ама надежта последна умира.. Секако дека можеш да смениш доктор... Кај кој доктор беше ?