Зависи како ќе оцени докторот. Мене со 9ка прогестерон ми направија трансфер. Се покажа дека високата вредност нема значење на имплантација. Во Њу Борн испитуваат на ден на пункција.
девојки кога ви утврија бременост каква и дали примавте терапија и др ме интересира дали одевте на редовни прегледи кај тој шо го правеше инвитрото или кај матичниот гинеколог
После трансфер примав аспирин100х1, криноне гел х1, фолна киселина х1. Првиот преглед ми беше скоро во 8гн кај др.што го правеше ивф. Кај матичен лекар прв пат се јавив за брисеви во 13гн, сега одам и кај матичен и кај др.од ивф.
јас не одев таму кај што правев ивф далеку ми беше а и ризична ми беше бременоста на почетокот а за терапијата истата ја терав од ет па натаму фемибион пиев до крај утрогестан ставав до 37 нед , кардиопирин до 32 нед клексан до 20 дена по породувањето
Meni Tase ne sakal da napravi transfer pošto progesteronot mi beše 1,46 i mi kaža deka so tolkava vrednost nema da uspee invitro
Прогестерон не ми мереле никогаш, докторот на ехо го следи ендометриумот и оценува дали е ок за трансфер.
Девојки денес имам чуство благи болки како за идење на менструација а по правило треба за 3 дена да ми дојди страв ми е, а 7 ден од трансфер ми е.
Тоа е добар знак, не се плаши. Обично е знак на имплантација. Дај Боже да е тоа! Навиваме за висока бета.
Испитуваат и во Струмица, се што испитуваат на Трансфузиологија во Скопје? Или само Д- димери и фактори на хемостаза? Кај кој доктор одеше?
Биди позитивна и смирена мила, ќе биде, само храбро! За два дена чекаме нотификација за прикачен фајл со две цртки!