Здраво девојки која има испитуванио инсулин ако сака да ми го појасни мојте резултати нешто не ми јасни.
@beb4o Не е дојден денот ете.. Но нареден обид ке е успешен,мора да веруваш и да останеш така смирена у храбра @Adams се радувам за твоето јуначе,нека си расте и се развива така во најубаво и здраво бебче
Da.se prijavam.pocnuvam.so ivf od denes se bockam.so gonal 5 dena vtornik na kontrola pa da videmw dali ke rastat folikulite...
Срцки денес правеше мм спермограм.Но касно го земавме резултатот па не успеав со лекар да се консултирам. Последна пат кога правеше спермограм имаше само во заклучок NORMOSPERMIA а денес плус пишува дека има prisutna ERITROCITNA MASA. Да сподели некоја искуство,и дали со ваков спермограм ке има шанси да се одобри ваучер или ке треба нешто да се лечи. Се извинувам што ве замарам али скрос сум изгубена а до понеделник мислите се ке ми се таму.
Ајде со лесно и со убаво да се заврши! Ќе растат фоликулите, ќе растат @Dance27 ок ми изгледа спермограмот, не знам што значи еритроцитна маса во сперма. Има леукоцити, направете спермокултура да се види дали има бактерии.
Најдени се црвени крвни зрнца, а има и присуство на леукоцити. Најверојатно ке треба да се направи спрермокултура.
Со лесно да ти поминат боцките, Гонал е добар за стимулација, ти посакувам постапката да ти заврши со успешна бременост!
dali ako ne se stavi crinone gel ili prolutex inekcija mozi da pridonese za nesakan efekt zosto ni se potrebni tie posle embriotransfer?
Тие се прогестерон, ги даваат за поддршка ако дојде до бременост. Ако има позитивен тест се примаат и понатаму ако е негативен се прекинуваат.
jas prasuvav posto vcera ne znam kako zaboraviv da se bocnam a sega mi e strav so toa sto ne se bocnav da ne ja opleskav rabotata
Душо не знам кое ивф е по ред но моја препорака е Лазаревски,..мојата приказна е почната од Трајковски 2010 уште на клиника инсеминации па Петановски Ремедика па прво инвитро кај Ивановски второ кај Гуржанова и успешно од трет пат кај Лазаревски (имам момче син мајкин)и сега за второ се надевам успешно инвитро бидејќи видов бледа линија кај Лазаревски ..оваа моја борба трае 10 години но вреди ...
Имам бледа линија чекам за два дена да правам уште еден а здравје во среда ќе потврдиме со бета ...од срце ви посакувам на сите да скокате од радост коа ќе видите и најбледа линија и коа ќе си родите да плачете од среќа онака од душа
И ако е бледа, значи бременост! Кој ден од трансфер ти е? Фала ти за убавите зборови! Господ да не’ благослови сите со живи и здрави бебуши во раце!
Може и да сум грешка,сега баш и јас ќе проверам како одат цените,јас почнувам денеска со кломифен по едно на ден па во среда имам повторно мерење на фоликули.Нека ни е со лесно,па да заврши со успех