Pred mesec ipol go izgubivme bebceto i doktorkata ni kaza deka vo juni istekuvaat 6 meseci otkako e napraveno transfer, a fondot znam ima nekoe pravilo da ne pominat 6 meseci ako sakas pak da podneses.. me interesira koja e postapkata za vtoro apliciranje i ne mi e jasno dali do juni najdocna da ni imaat odobreno ili da go imame veke napraveno transferot, bidejki knap e vremevo sredina na april sme i se plasam da ne ne stignam da dosoberam dokumentacija za mesec dena....
Јас мислам дека треба да поминат 6 месеци па да аплицираш. Еве нека кажат тие со искуство за 2 ваучер
Ми кажаа да аплицирам во мај месец, додека ми одобрат ќе дојде јуни и веднаш во јуни да сме почнеле.јас така планирам да направам. Веќе ми земаа нови брисеви, пап тест и земав упат за хормони на 3 ден кога ќе добијам.април сме, многу брзо ќе дојде јуниеуфорија ич немам овој пат, зошто вака лајт сум Едит:2 ли спермограми исто како за првото инвитро, и сега требаат за второ?
Mislam deka 2 treba isto ne sum tocno upatena zatoa prasuvam. Vo maj ke apliciras a koga ti bese napraven transferot?
4 ти декември.мислев во јуни да поднесам но гинекологот ми посочи, крај на мај да аплицирам за додека да одобрат да дојде таман јуни и да почнеме
И јас ја имав истата дилема, бидејки мојот трансфер беше на 8.11. Но, според правилата на ФЗО требало да мине минимум 6 месеци за следното аплицирање. И ако вратите страници наназад ке видите од искуството на другите дека кога поднесувале порано едноставно го ставале досието најдолу па непотребно лугето чекале дур да дојдат на ред. Па затоа членките советуваа ако ништо друго, тогаш да се поднесат на денот кога изминува точно 6 месеци од дента на трансферот.
Девојки ако ви немаат поминато 6месеци од трансфер нема да ви разгледат предмет за втор ваучер. Пример ако трансферот бил на.1.1. порано од 1.7 нема да ви разгледат и да пратите. Со среќа на сите Ви треба еден нов спермограм и еден од претходниот ваучер. Не треба 2 нови