Јас почнав од 4 ти ден, требаше да почнам со терапија за ивф тој месец, но почнав со микрогинон за да ги одморам јајниците ги пиев 21 ден. Тебе за што ти ги препорачаа?
i jas ke gi pijam 21 den a od 16 tabletka ke pocnam so suprefakt da se bockam a ne mi e bas jasno kako mi kazat taka
Супрефакт е за да не дојдеш до хиперстимулација од како ке почнеш со стимулации, а највероватно ке почнеш од 21 ден со стимулација ... Немај гајле терај си како ке ти кажат и верувај во Д-р. Каде ке правеш ивф.?
Да од денот кога ке добиеш се рачуна сигурно докторот ке оди со долг протокол. Долг проотокол-при што се започнува со инјекции од 20-21 ден на циклусот, краток протокол- стимулацијата се започнува на 3-4 ден од циклусот. А штом почнуваш од 16 ден со супрефакт ке оди докторот со долг протокол сигурно после ке ти даде и друго за стимулирање на фолекули...
Може и само едем нов, секако претходните ги имаат во досието. За секој случај, ако сакаш јави се, прашај си, ама мислам дека и со само еден нов ќе завршите работа.
Devojki pomina.kontrolata 7 folikuli daj boze i kvalitetni jajce kletli sega zdravje denes cetrotide i utre izgleda punkcija cetvrtok.petok Eve cenite
Дај Боже сите да се оплодат па да имаш и за замрзнувањеСо лесно мила!!! Да,ова се цените што и на мене ми ги кажаа во Њу Борн
Lele devojki kolku sum nastinala preku nok ne mozam da disam. Se plasam da ne se sluci nesto. Nekoj da imal slucno iskustvo zatoa sto se javiv kaj sestrata mi kaza ako ti dadat antibiotik da go iskosultiras i profesorot. Uste ne sum go videla bebusot na eho, jas antibiotik treba da pijam