Мислам матичен... но јас со општ бев на трансфузиолог така да кога ќе ми тррба мислам матичната би ми дала бидејки раб до 20часот а гинекологот до 19... па затоа и така мислам но немам искуство за сигурно нека каже некоја членка што земала па ќе знаеме за сигурно..
Потврда ти дава или општ матичен, или гинеколог, после примените 30 клексани, зашто извештајот е у принцип за месец, пред боцкање можеш да се најавиш да те внесат во системот, а и не мора, ама после може да ти прават проблем, да не те зезаат подобро најави се и откако ќе ги примиш сите се пополнува потврдата хронолошки со датуми и твои потписи за сите примени инекции.
Приватно мислам дека е 3 000 но не сум сигурна кој е на приватно нека каже, јас сум преку фонд тоа не се наплаќа..
Нема да ти го разгледуваат предметот додека не поминат 6 месеци. Така беше во мојот случај, тоа беше објаснувањето во фзом
На 4 ти јуни ми е точно 6 месеци од трансфер, тогаш ако ги пуштам кај нас во фонд ќе ги пратат по неколку дена, и ќе ги зашуткаат па да не се одолговлечи. Мислев околу 30 ти мај да ги пуштам па таман до кај 4-6 јуни да бидат кај нив во Скопје
devojki dali ima nekoja sto pominala niz ova dva dena krvaram isto kako ke imam isto taka i kako so partalcinja dali uste postoi moznost od to da nbide uspesno invitroto?napraviv test negativen se slusnav so doktorot mi rece da prekinam so terapija eve i sega ko bev do vc mi padna kako partalce pogolemo
Хмм, примаш ли прогестеронска терапија? Каде го правиш инвитрото? Малце ми е чудно толку крварење до ссега некоја не пријавила, обично доаѓа циклус неколку дена по прекин нантерапијата. Да не ти давам лажна утеха ама мене ова не ми стои дека е добро, посебно парталите...
Јас на твое место не би прекинала тарапија дур не извадам бета.. знам дека ти е тешко жал ми е .. но кој доктор те води? Зар доволен му е домашниот тест?
Kako sto velis za zal toa e toa.Ne grizi se jas dobiv nekade na 8mi den od transfer I ja prekinav terapijata.Sakam da kazam moze da se sluci da se dobie I porano.So Novi sili I nadezi ponataka
@unigue30 Не ја прекинувај терапијата додека не провериш бета. Баш пред неколку дена читав на форумов, една женичка само што дозна дека е бремена почна да крвави, па после неколку дена прекинува крвавењето. Значи, додека не провериш бета ништо не е готово