Не се плаши, не верувам дека е биохемиска, ќе си добиеш циклус најнормално, тоа е многу ниска вредност, нема простор за загрижување. Во некои лаборатории, референтните вредности се 0-10 за негативен резултат, не знам таму како се, нема опис на резултатот, од-до, пишува само <0,5.
Luni mojata betahcg vtoriot pat bese 10 pa bese biohemiska bremenost jas ne bi da ti davam lazna nadez ke ti kazam direktno oti Mali se sansite da raste betata i za zal vo takva sostojba nisto nemozes da napraves osven da cekas I planovi da praves za ponatamu
Rano e moze pokasno da si imama implantacija plus embrion4e nna 3ti den cekaj sega teraj si terapija i na 13ti14den napravi bhcg i ke vidis kako ke bide tuka bebuleto... bez grizi samo....
I kaj mene bese upseno invitroto bez estrofem. Primav samo dobroston i folna i uste primam. Nisto poveke
Тоа е за жал голем дел од нас го поминуваат тоа ама ајде јас после биохемиската бременост имав успешна бременост но направив и кариотип и хистероскопија и огтт тест и вит д и вродена тромбофилија и стекнана испитав се буквално се испитав оти пак и пред биохемиската бременост имав и спонтан абортус И јас не примав воопшто естроферм сега кога имав успешно ивф
Devojki ne se razocaruvajte i ne brzajte so testovite. Moze ste imale podocnezna impantacija. Kako i da e samo pozitivno i ke bide. Veruvajte pozitivata pozitiva nosi. Znam deka ne se lesni ovie raboti, no mora da prodolzite ponataka. Naucno e dokazano deka da ima uspesni invitra od prva, no kaj odredi individui potrebno e i vtoro itn. Ajde ke bid se samo napred. Ve guskam najsilno ❤
Заборавив да кажам , примав и јас нивестим , можеби треба скречинг да се направи па ке видиме , ке поновам бета за два три дена за да знам на што сум иако нема надеж но да не ми е мисла , фала на убавите зборови ке си отидам по мразулците и ако е можно за месец два повторно се вратив во живот ви благодарам.
гребење на матката. т.е. се поттикнува на некој начин воспалување на зидот на матката и се смета дека на тој начин ембрионот полесно ќе се вгнезди. се врши во амбулантски услови. во систина цената е 6000 денари.
Ве читам и се чудам колку треба да ма сила една жена за сето да се издржи јас едвај издржувам денес многу е тешко надежта ми е многу мала дека ке успеам...
Прво ивф ти е, мила? Не сакам да те растажам, напротив сакам да те охрабрам дека ништо не е страшно и дека нема потреба да се стресираш и паничиш, сите посакуваме бетата да расте, но ако е негативен, ќе добиеш циклус и нема да има никаков проблем, ќе одмориш малку и ќе продолжиш понатака душо, ја имаш поддршката од сите нас!
Да прво но јас имам многу слаб амх мила 03 тоа ме плаши недајбоже да ги загубам залихите што ги имам после за кај сум само со донаторски
Те разбирам мила, но да знаеш дека овде има многу членки со многу низок амх, што останале бремени и родиле живи и здрави бебенца, нема правила, некогаш се случувало кај некои членки да покаже и различен резултат при испитување на амх, така што и тоа не е релевантно и пресудно, природата на жената е да раѓа и секоја од нас тоа треба да го има на ум! Мисли позитивно и не се предавај, нема откажување, само напред! Што имаше од терапија после ет? Мислам дека ти беше во Плодност, ако не сум те измешала со некоја друга членка.
Мила немој да размислуваш на резервите ..јас сум со уште понизок амх па не се откажувам..само мисли позитивно..тешко е ама еден ќе ни се насмее среќата..здрава храна спорт витамини може многу да ти помогне околу квалитетот на јајце клеткитее....само храбро и нема откажување
Аспирин дали примаше? Обично се пие заради подобра циркулација, а тие што се со мутации, боцкаат и Клексан. Штом ти е прво ивф, сигирно не сте испитале мутации на тромбофилија, иако во последно време некои доктори секако го даваат Клексанот во постапка. И, уште Декортин што се прима плус од ова ти што примаш. Консултирај се со докторот за следен обид, дали да вклучите. Во Плодност понекогаш даваат и интралипидна инфузија (го слушав д-р Таше на едно интервју), па можеш и за тоа да си прашаш. (Се разбира ако продолжиш кај истиот доктор, ако не евентуално со новиот). Друго не ми текнува, што би можело да се вклучи. Меѓувреме, можеш да си направиш испитувања, кои ги немаш направено.
Јас воопшто не мерев амх оти не е меродавен амх он ја покажува моментално состојбата со антралните фоликули но не е показател уште колку точно антрални фоликули има една жена во канада доскоро воопшто не го испитуваа амх
Да и аспирин на сабајле примав заборавив да кажам а сега се јавив кај докторот и ми вели не грижисе демек ке се качи за 2 дена или ми дава утеха или незнам што немав испитано мутации ама здравје сега се потсмирив што биде нека биде знаеме дека таков е патот тежок...