Kako be luge na vtor den? ? ? Ami tie ne se arni se uzvinuvam vaka sto napisav ama kaj se videlo i culo na vtor den pooooo
Епа така на 19 декември ми беше пункцијата, а на 21 декември трансфер па рачунај колку е тоа Одприлика 48-50 часа
Zatoa sto za dobar uspeh na ivitro embrionot e najdobro da bide blastocit t.e da se razvie do 5 ti den. I treba nekolku dena posle punkcija da ti ja pripramat matkata t. E primanje na progesteron koe isto taka e klucno za uspeh...
Да ,фала богу Честитки до новите високи бети,и ви посакувам што побрзо на тие кои се во исчекување.Ве силни жени,одиме храбро до крај и Господ да ни ги отвори сите врати.
Бластоцистата не е гаранција за успех. Двапати со бластоцисти имав трансфер, па еве уште борбата трае. А колку сакаш примери има за вратени на 2 или 3 ден и со мешиња се, а и колку ги има што веќе си родиле.
Ovde pisuva zenava na vtor den, na tret den e druga prikazna Se slozuvam ne e garancija za uspeh, no spored toa sto kazuvale embrilozite na 5 ti den razvien embrion e najdobro. Pa sega neka pomaga gospod kaj site. Mene mi e drago koga citam pozitivni rezultati
Не би рекла дека со бластоцид е најуспешно . На последниот трансфер со мене имаше уште 2 жени ,на кои ембрионите им беа вратени на втор ден . И кај двете се фатиле и еве бремени се . И овде на форумот ако разлисташ ќе прочиташ доста успешни приказни со ембриони кои не се бластоцити. Кога ти го прочитав делот дека докторите 'не се арни' што враќаат ембриони на втор ден , си реков кој знае какво научно објаснување ќе дадеш
Јас колку што имам читано после пункција се чека 3-5дена за трансфер,но еве можело и на втори ден.Како и да е дали на 2-ри,3-ти или 5-ти ден,важно да успее и да ни се полни рачињата со бебуши.Ве мили мои и ви посакувам успех.
Jas imam bliski luge koi sto ne se zadovolni od vtor den transfer. A ne sum ekspert vo taa oblast da dadam naucni trudovi za da dokazam deka toa e taka. Spored ona jas sum go pominala niz bolnicive sve i svasta sum slusnala i vedela licni iskustva od luge.... Kako i da e bez razlika na koj den se vneseni im posakuvam na site da si se izraduvaat