Мислам дека предмет на дискусија беше "возраста" на ембрионите за враќање во меше. А апсолутно се согласувам ако не дај боже се случува неуспех неколку пати да се исцрпат сите можни начини. Сакам да кажам, како и повеќето дека нема загарантиран успех со максимално развиен ембрион и обратно. Посакувам секој да си го добие своето!
Јас купував од Србија, конкретно од Врање, кај нас имаше понекогаш во Зегин, ама не секогаш и не доволно на број, така да најдобро да си земеш од Србија.
Со лесно мила, да ти извадат што повеќе зрели ј.к., сите да се оплодат и постапката да финишира со висока бета. Се разбира, да имаш и ескимчиња! *
Јас од Алиекспрес си порачував, околу 300 ден.за 20-тина тестови, ама се чека додека стигнат. Ако се од Англија најрано за 10 дена.
Nikoj ne siri dezinformacii ne tuku pisuvajte gluposti... Ne ve lici... Abe sekoj si ima svoe iskustvo vo zivtot ova forum za poddrska ili ke komentirate cela godina... Nemate popametna rabota??? ?
Мене во Ноември ми беше последната пункција. Него да не дебатираме џабе, може да има разлика. Можеби 12.000 е ако направат пункција а не извадат јк, а ако се прави оплодување да е 24.000. Јас за жал не сум стигнала до оплодување. Друго нешто, ај некоја што правела трансфер да каже дали чувствувала подуеност во долниот дел во стомакот (баш кај матката) ?
Цениве се за природен или стимулиран? Ти со каков циклус ќе правиш? За 2, 3, 5 ден треба да одлучат ембриолозите и докторот, зависно од квалитетот на ембрионите и од нивниот број. Јас колку што разбрав до сега, ембрионите сепак имаат повеќе шанси во матката, посебно тие што не се толку квалитетни. Не се замарајте со тоа на кој ден ви ги враќаат, оставете на стручна проценка. Јас на пример секогаш се молев да има што да се врати, посебно кога имав по 2 јк, а не на кој ден ќе биде. Ако е добар ембрионот и се друго се поклопи, ќе биде успешен и од втор ден ако се трансферира. Не се секирајте непотребно
Девојки еве ме мене без цртка разочарувачки уште сабајле а толку имав надеж, сега нема што да одам во плодност да проверувам бета ке пеекинам терапија и готово не одам да проверам на крв падната е бетата....
Ќе успеете следниот пат, нема откажување. Упорните успеваат Одмори малку и со нови сили и глава горе, следниот пат ќе биде како што треба!
Како бе недај боже сме ? Прво удри по докторите дека биле ' не арни' сега и по нас, членките ?! Знаеш колку е невкусно да се избациш со пост каде 'тврдиш' дека НИКАКО не смее да се прави ет на втор ден ?! А при тоа не нудиш никакво објаснување ,туку даваш искуства од пријателки . Овде има членки кои во својот доктор гледаат како во Господ , му веруваат . Две членки кои се во моментално исчекување на две цртки а трансферот им е на втор ден сношти ми пишале ЛП и се прилично вознемирени . Знаеш колку е лошо така?! Пак ќе ти повторам ,едно е да кажеш искуство,друго е да тврдиш дека одредена работа е погрешна . Очекувам извинување од твоја страна за погоре напишаното . Дека сме недај боже . Ние сме овде како една фамилија , заедно плачеме ,заедно се радуваме , се бодриме ... Патем ,лесна бременост да си имаш
Со лесно пункцијата мила,да извадат што е можно повеќе за оплодување!!! Не се разочарувај мила,ова е само едно искуство плус,на првото се јачаме највеќе дека и очекувањата ни се најголеми Мислам дека овој пат беше доста блиску,следниот ќе успееш и ќе си држиш бебуш во рацетеf: