Nazdravje bricenje se veli narodski.Ni naplakase kaj nego u kancelarija.Bez fiskalna Bez nisto.Strasno
Kako be suprefakt ne vleguva???? Sakate da mi kazete deka Sistina ili pa Lazarevski me cestel do sega 4 sisenca????? Da vidam pa nema da veruvam! Ve driblaat milicki pari sobiraat otvarajte oci!
Prv vtor tret vo Plodnost ne briceja na suvo.Inaku I jas imam slusnato deka sekoj nareden pat na privatno e poeftino
@only44you e toa da vidis de, oni pokloni mi davale a jas ne sum znaela. Fala sto me prosvetlivte nareden pat fala da kazam Lele bre sramota, kako mozat, pa do tie pari li im e dojdeno, samo nervozi da se pravelo, mozam da zamislam kolku se nervozni sega feminkive koi citaat I koi svatile deka im sobirale pari za nesto sto im sleduva.
2 Agonisti na GnRH - Amp. Decapeptyl пд 0,1mg 22 Под р.бр (2) Агонисти на GnRH (gonadotropin releasing hormon) се даваат 10 дена пред очекуваната менструација до денот на HCG администрацијата (22-25 дена прпсечнп) или како депо форма – една апликација 10 дена пред очекувана менструација и тоа: ампули Decapeptyl (triptorelin) од 0,1mg; Oва ти е тоа. Нема што да ти наплаќа. Убаво си пишува - се прима 10 дена пред очекувана менструација до ден на ХЦГ инекција. Срам да му е ако за ова зема пари, па уште и го наплаќа и тоа поскапо од тоа што е во аптека. Брука!
@only44you lele mila I tebe te opeljusile?????!!!!!! Spaga I suprefaktot I drugi stimulacii so isti sostav no razlicno ime, samo ne gi znam bas preeska mi gi objasnuvase Lazarevski.
Да, да. тоа е тоа. Може да биде супрефакт, може да биде под друго има, ама функцијата е иста. А бе будала работа - и тебе пари ти зедоа?
Mi go naplatija lani suprefaktot koga pravev na privatno ivf, mislam deka okolu 1000den. mi zemaa, no ovoj pat pravam so vaucer i se sto mi sleduva so vaucerot , sakam da si iskoristam i nisto dodatno da ne im platam, a za sve dodatno ako baraat (bidejki lani primiv 36 Gonadotropini ) , a fondot gledam odobruva 30, ke si baram fiskalna smetka. Utre odam i bas ke vi kazam kako pominav
Јас мислев веќе се боцкаш, дека обично на 21 ден се почнува. Ајде среќно утре, па пиши како ќе помнеш/
@kukla21 do denes piev kontracepcija, a dr. mi rece da se vidime na 15-ot den...utre e 15 den, samo ne znam dali utre da se napijam tableta za kontracepcija?
пиј си ги најнормално - во систна се оди на 12 ден. Јас за да не му ја мислам многу за прегледи - секогаш земам апче навечер, така да си ја пијам последната доза пред преглед и чекам мислење, па после продолжувам. Сепак, во конкретнава ситуација мораш да ги испиеш сите апчиња од контрацептивите.
А кога ке престанам да ги пијам , требаше да добијам за 2-3 дена, па почнувам со боцкање? Така ли беше ?
Feminki stvarno sum zaprepastena od rabotive sto gi citam,dobro ovie luge imaat li dusa?Regularno pecalat extra,nezadovolni grabaat uste,abre nemaat li zal,za dete se raboti....neznam sto da kazam,podobro da molcam,neznam kako ke bide.Na mm mu velam Gospod da me blagoslovi najbrzo so ednk detence,nesakam da tropnam na ovie vrati...tesko,ama ke izdrzime,mora da izdrzime. Eve jas ja imav taa sreka da ucam od luge koi veke go preziveale toa,dobro bev informirana od kade da pocnam i sto da prezemam i pak pomina vreme.Mozam da zamislam kako e da ne znaes nisto-tri godini ke izgubis dur nekoj nesto da ti kaze sto da pravis. @emkaemka so lesno vo postapkata sto sleduva
Pozdrav do site feminki Samo sto se vrativme od Skopje, bevme vo newborn clinic i denes prv pat ja zapoznav i dr.Tatjana. Vednas da kazam deka mnogu mi se bendisa odnosot, pristapot i nacinot na koj se postavi i vo odnos na nas kako pacienti i vo odnos na problemot koj go imame. Veke gi dogovorivme konturite na postapkata kako ke odi i od denes natamu dodeka da go dobijam vaucerot ke bidam 1 mesec na silna vitaminska terapija zaradi priprema na organizmot vo presret na ona sto ke se sledi. Znaci vakcinata za hepatit B e odlozena za posle bremenost, a do togas ke treba da bideme vo apstinencija zaradi preventiva. Se sto treba e da napravime uste nekoj ispituvanja za soprugot koi ni se potrebni licno nam zaradi da ja imame situacijata pod celosna kontrola, a jas, za edna nedela gi prakam dokumentite i vednas vleguvam vo proces. Pa Gospod neka ni e napomos na site ...so sreka i so lesno.