Луни, Господ има план за секој од нас. Ќе биде наредниот пат. Падни - стани, такво е нашево. Те молам само никако да не губиш надеж. Сите ќе успееме, некој порано, некој малку покасно. Те гушкам
Здравоо девојки сега разговарав со докторот нема што да проверувам бета пошто се покажа слаба 5.3 а штом нема цртка на тестот значи паднала и да ја прекинам терапијата и се работи за биохемиска бременост...
@Luni ќе биде следниот пат, само храбро! @veli4ekate ти посакувам успех девојко! @Ана на мама јас после трансфер мислам дека бев целата надувана како балон.. Особено под папокот
Не се разочарувај душо, не секогаш е успешен првиот обид, ама затоа се добива едно искуство плус и уште поголема сила за понатаму. Одмори се малку и со нови сили кон нови победи! Нема разочарување, нема откажување! Со тебе сме сите! Само храбрите и упорните успеваат!
Девојки пред се фала на подршката, се чуствувам добро, ова разочарување ме подигна сум посилна.. Сакам да пробам на приватно многу ми е чекање преку фонд и некако мислам кога си на приватно подруго те гледаат колку е разликата незнам ама ке се распрашам.. Нека каже некоја колку е приватно цела сума одприлика?
Исто те "гледаат" верувај . Зависи колку стимулации ќе примаш , Од каде ќе ги купуваш , во која клиника ќе правиш. Мислам ти со низок Амх беше . Мој предлог / совет ти е да пробаш на природен циклус следниот месец . И тоа да пробаш кај Поповиќ Ситина . Ме бендисува многу , мислам дека е од подобрите за темпирање на пункција на природен циклус . И оваа варијанта ти е многу ефтина . Следите на ехо дали има и колкав е фоликулот , пункцијата ја плаќаш ( околу 200 евра) ако има јк ја оплодуваат. Е после ,само ако се оплоди и ако имаш трансфер плаќаш уште ( одприлика 35.000 ден ) .
Знаеш добра варијанта е ова па и не скапа, ке размислам веродостоен ми е предлогот да со слаб амх сум затоа не ми се чека многу
Не е скапо, а си даваш шанса, добра идеја е. Мислам дека во Систина е најевтино за на природен циклус. А, и шансите за успех се поголеми после примање на терапијата. Мислам дека треба да одмориш малку и да си пробаш, меѓувреме можеш да отидеш на консултација и ќе ти каже доктор точно за колку време може пак да се обидеш.
Slusaj gi izmesavtite site babi i site zabi. Bog mi e svedok deka i jas se raduvam so so vas i taguvam kaj tie sto ne uspeale. A ovde se pisuvaat razlicni temi i jas procitav biohemiska bremenost i drugi mislenja i stavovi i jas sum bremena se isplasiv bajagi vcera pravev povtorno testovi i so treba da im pisuvam ovde na zenive se i sesto?? ? Nekoi kultulturno si pisaa toa e vo red ,ama kako sto del bevte drski taka i jas nastapiv. Jas ne lupetam imam bliska rodnina embriolog evo vo mojov posleden post da napisam i ne sakam da gi iznesuvam nejzinite stavovi e sega razbra....? ?? Gospod da ve izraduva i e so vas na tie sto ste vtor den so embrio transfer. I tvdrdam deka vo ginekologijava nema pravila. Zal mi e ako sum ve voznemirila. A sega dragi admini moze slobodno da me trgnete od forumov. Ima i drug recnik i nacin na pisuvanje. A ne drskost.
Luni devojko napred.... Veruvaj ke bide ne bilo dojdeno vremeto. Ti posskuvam od srce i veruvam deka naredniot pat ke se izraduvas i ti go posakuvam toa od srce. ❤
Баш ми е жал мила И јас сум во слична ситуација како твојата (низок АМХ) јас секој месец правам пункција на модифициран природен процес на приватно. Консултирај се со гинекологот како би ја водел таа постапка. Јас со Летрасан сум од втор ден на циклус па после 5 дена пункција. Јас мислам дека баш под папокот ќе екслодирам. А ми заврши овулацијата. И некако сум збунка, да не дигам лажни тревоги ама сумљива сум си
Па ако се плашиш зашто читаш такви теми јас кога се плашев не читав такви теми за да не си стварам дополнителни стресови и ако ти кажам оти моите ембриони сега последниот пат што беа вратени едниот беше петоклеточен ембрион а другиот осум клеточен ембрион и еве ја ќерка ми веќе е 4 месеци здраво право бебе ќе ми веруваш ли оти овде правило е да нема правила
Јас добро се сеќавам дека и ти реагираше тогаш да пишуваат во соодветни теми за такви работи, за да не се вознемируваат членките на темава, посебно тие што се во постапка или се тазе трудни. Сети се добро!
Женски,денеска беше моето последно мерење на ехо,три потенцијални фоликули,утре сум на пункција па ќе видиме дали ќе извадат нешто Еве слика за тоа што сум примила и ми рекоа дека ако нема јајце клетки за оплодување се плаќа пола цена од пункција значи 12 300 ден.Ова е на природен циклус и стимулација со кломифен 5 дена по 1 и 2 Мерионали и стоп инекција
Девојќи Ве молам.. сите тука сме со иста цел.. да се оствариме себе си како родители ! Ајде затворете ја темата за 2ри, 3ти или 5ти ден.. Нема фајде.. има само едно правило на овој пат.. дека НЕМА! Да се гушнеме и да тераме напред..