Јас пијам коезим ку 10 од 100 милиграма ми го препорача доктор а читав по странски сајтови дека пијат и по 600 милиграма дневно плус витекс агнус кактус Многу е бидно кој проблем на неплодност го имаш и како реагираш на стимулации затоа што кај мене првиот пат пробаа со кломифен и мерионал по една инекција излегоа два фоликули и двата беа празни вториот пат без ништо беше излезе еден фоликул и тој празен сега малку одмор
Значи сепак излезе негативно оффф бе жал ми е мислев ке кажеш бета на 14 ден позитивна ке е ми се смачи од тој циклус веке ?
Па јас слаб амх,мм со Тератозооспермија 3% нормални со 40 мерионали и супреф извадија 3 фолекули и трите се оплодија но остана само 1 и со тој еден ништо..
А на резултатот од хормони каков е дхаето дали си го испитала затоа што кај мене е на горна граница и го пиев само една недела и престанав затоа што ако е висок може да направи хормонален дисбаланс
Кај мене има само ниско амх и проблем со тромбофилија јас сум имала и природни бремености но поради ненавремено започнување со клексани плодот не се развиваше
Јас имам проблем само со ФСХ-то другите ми се ок. На првата контрола ми беше паднато од 18 на 12. За хормонален дисбаланс мислам дека треба малку повеќе од 6 месеци, ама секој организам е различен, можеби кај тебе поагресивно делува.
Q10 е потребно да се пие минимум од 100 мг, а за подобри резултати барем од 300 мг. Можеш да си нарачаш по странскиве сајтови, а кај нас мислам дека има во Виола или Еурофарм. Ако не најдеш од 300, можеш и од 200. Во секој случај, можеш и со твојот доктор да се консултираш за дозата, да не ти дозираме ние.
Јас мислам дека и др ми зреши и со терапија кај мене имаше биохемиска бременост мислам дека освен со пролутекс требаше и клексан да примам незнам зошто не ми го даде да го ставам... Али бидна што бидна..
4/6 или 4/5 (еден ден после пункција покасно го внесуваш затоа е до 5) значи или ќе тераш до 4 ден и тој ден ќе имаш трансфер.. или до 6ти ден тарапија и дента трансфер.. односно на 3ти или на 5ти бидејќи денот на пункција го сметаат за 0ти ден.. но ти имаш и тој ден терапија затоа е 4 или 6...значи зависи од ембриолозите и др. кога ќе решат да ти се направи трансферот.. После трансфер ќе имаш нова терапија.. се надевам ме свати незнам како објаснив со лесно девојко да се израдувате
Јас после направив испитувња во ману и на трнсфузиологија и излезе дека клексани мора да се примаат од самиот почеток на бременост или одма после пункција така тој проблем е решен но потоа се појави ниско амх кде со стимулција не се вадат пивеќе од 3 јајце клетки
Не знам зошто Др Таше скоро па никогаш не дава клексани ?! И јас кога бев кај него категорично ми рече дека нема потреба . А во Систина ми даваат по два дури ( имам килажа ) . @Sara85 јас пијам по 600-800 мг ку10 . Толку и вит Е земам . И еден куп други суплемети и витамини @Queen8 бускопан е лек против болки . Обично го даваат во Њу Борн после пункцијата
И има ли резултат од количинта што ја пиете на ку 10? На колку време треба повторно да се повтори амх? Бидејќи јас пијам 2 години од 100 милигрма ку 10 витмин е 400 мл, б комплекс, цинк, овунорм, 2000 витамин ц, метолирна фолна 800 и сега пред еден месец мијам витекс агнус кактус од 400 мл 2 пати на ден
Знам дека е против болки во стомак, ама читам 2х1 секој ден, па ми падна чудно, во други клиники не даваат лек против болки после пункција, изгледа само во Борн.