Jaс метформин пиам нормална вредност на инсулин ама шеќерот ми е на горна граница и за полицистични јајници
Не јас сум кај Тања во Њуборн.... за првпто ифв имав факсипарини но по трансфер и не било доволно да се симнат затоа сега уште пред Ет ке примам
Бидејќи се зборува за инсулин да споделам моето искуство. Мојот инсулин беше 15.7 и докторот ми кажа да пијам метформин ама од метформин имам многу вртоглавици и гадење го замолив да ми даде друго а не тие. И ми кажа да пијам елова. И така јас 3 месеци ги пијам и плус не јадам бело брашно газирано никако и сега кога го проверував инсулинот ми беше 7.3. Незнам дали е од еловата или од исхраната ама битно намален ми е инсулинот
Женски да ве прашам,оние кои примаат редовна терапија, еутирокс и аспирин дали на ден пред пункција се пијат или не поради анестезија.Тоа заборавив да прашам?
Аспирин и Клексан секогаш ми давале после пункција. Е, сега ти дека го зимаш од претходно, еден ден ако не испиеш ништо не е, подобро не пиј вечерва, ако го пиеш навечер.
Аспиринот можеш и покасно да го испиеш, но за Еутирокс ке го консултираш анестезиологот, ако треба ке ти дадат да го голтнеш со една голтка вода, но сепак анестезиологот ке одлучи за тоа.
@Queen8 @Septemvri @Лаура82 Фала милички, нема да пијам ништо,па ако треба на лице место ќе испијам еутирокс,а аспирин го пијам од сабајле како шема на гладно ,ама утре нема да пијам
Еуторокс можеби ќе ти дадат да испиеш после пункцијата, сабајле не треба ништо да се пие, треба да бидеш скроз гладна и жедна.
Јас пред хистероскопијата не пиев еутирокс, не бев сигурна дали смее и прашав.. Е сега за пред пункција испив доза од сабајле со голтка вода.. Ова проверено ти кажувам, нема гајле пред анестезија, а за аспиринот не знам, тие ги пиев како терапија после пункција и немам искуство за тоа Со среќа
Освен за болки, Бускопанот го даваат и дека ги смирува контракциите на матката, за да не го исфрли ембрионот доколку има контракции. Вака ми објасни Гуржанова. Инаку за болки они даваа и Блокмакс, па Бускопанот мислам дека најмногу е поради смирување на матката. Најдобро е се што ќе ни препишат да пиеме, се си има своја намена.
На мојте резултати горна граница е 17, а мене ми беше 33 Утре ќе испитам повторно, па ќе видиме дали исхраната има влијание...
Еве јас сум со полицистични јајници , последното ивф успешно, седмо по ред.Претходно имам направено тука во Македонија шест и тоа во Ремедика, Њу борн и Плодност,скоро сите специјалисти ги посетив За последното се одлучив во Солун во Interbalkan Medical Centar кај Др.Ѕафетас. Според нив кај полицистични јајници подобар успех има кога се прави со замрзнати ембриони бидејќи организмот е посмирен , голема е веројатноста дека ќе извадат над 10 јајце клетки и постои можност за хиперстимулација, кај мене извадија 17 и тоа со крајно претпазлива стимулација ,затоа и ги замрзнавме и потоа по 2 месеци. имав трансфер. Она што мислам дека беше клучно кај мене беше тоа што имав дупли трансфер, и на 3 ден и на 5 ти ден, бидејќи имаше можност имав замрзнати и на 3 ден и на 5 ти. Клексани примав од стимулација па и во периодот кога се чекаше за трансфер, изричито ми беше нагласено дека треба да се продолжии во тој период. Тајмингот мислам беше исто така многу битен, трансферот беше на 18 и на 20 ден од циклус, 4 пати бев на контрола пред да заклучат дека матката е спремна.
Za euyoeoks piev vcera nas pred punkcija oti go pijam.na sabajle koga ja prasav sestrata rrve moze ama.so.pomala goltka voda neli de ako.si so.anestezija
Инсулинот на мојот резултат пишува до 24,9 е нормално.мојот е 18,80.не пијам метформин сега. Претходно од Димитров пиев 2 години на добар инсулин, потоа добив гастритис и ми го прекинаа