Толку и ние плативме,со тоа што кај мене кломифен со 2 мерионали и стоп инекција,сега останува да се надевам дека ќе дојдам до трансфер Мене ми рекоа дека ако нема ј.к за оплодување се наплаќа пола од пункција,кај тебе имаше?!
@brm_brm И јас сум правела во Њуборн на природен и сум од тие на кои им мереле хормони на природен циклус, не е дека не мерат. Мислам дека трипати Е2 мерев и еднаш ЛХ. Инаку, многу убав ден, ден пункции Сите да се оплодат!
И јас сум во борн и ми мереа неколку пати за првото ифв а дали на сите проверуваат или не докториве најдобро знаат можеби е индивидуално но не е дека не проверуваат бар во мојот случај
воопшто не е кавга. првите зборови ти се ... не е точно... да точно е тоа што го напишав, затоа што мојот пост е врз основа на напишаното на сиена. а баш ме радува, ете што сепак има некој искуство и со хорнонско следење, како што кажав и горе. ете супер, тоа ми треба да слушнам.
Ќе биде се во ред не се секирај само со позитивна мисла Немаше јајце клетки беа и двата празни платив 24.600 плус анестезија, но ми рекоа дека следнот пат ќе платам пола цена но јас ќе чекам ваучер
@Лаура82 ако можеш да споделиш, поединечни цени за пункција, трансфер, хормони за на природен во њуборн. сакаш овде или во ЛП.
Малку ме збуни,дека во тие 50 000 имаш и вклучено оплодување,а ако немало ј.к зошто ти наплатиле толку?
Вака јас платив заедно пункција и оплодување и плус едно ехо и 2 мерионали 47700 а трансфер 12300.Хормоните ги проверував во мојот град а таму мислам дека се по 850 нека ме поправи некој ако сум грешка
Ме интересира едно нешто . 1.Дали исто ќе платиш ако после пункција нема јк 2. Или пак извадат јк а истата не се оплоди . Исто ќе платиш 47.700 ?! ( добро нека се минусираат двата мерионали ако се оди на скроз природен циклус
Очигледно е дека сме секој случај сам за себе. Џабе се расправаме, јас не верувам дека Тања намерно или свесно би ме водела лошо со тоа што не ми мерела хормони, веројатно има причина за сето тоа, можеби и треба на секој да се мери и можеби и таа гаела последна надеж да најде јк па сепак се одлучувала за пункција по секоја цена. Најважно е да му верувате на докторот кој ве води, тука ниедна од нас не е за послушување, тука сме само ради утеха и позитивна мисла дека не сме единствени со проблемот и да се поддржуваме во целиот процес. Каде ова ? Во Њу Борн ?
Да се надоврзам и јас со моето искуство во Њуборн кај Тања.. 3 пати ми мереше естрадиол, 2 пати ФСХ и еднаш прогестерон.. Тања без да види прогестерон не прави трансфер мене така ми кажа
Ако нема јај це клетка се плаќало 12 300 ако има 24600...ако се оплоди плус 18600 мислам...еве @Sienna_MK нека потврди
Пункцијата ехата и гоналот и анестезијата Цената за пункција беше 24600 плус 3000 анестезија плус 3 еха и инекциите Да
И кај мене имаше шанси да падне недела и баш прашав.. не работат ама по потреба отвараат кога мора да имаш пункција или трансфер во недела тие рабоѕи не можат да ги одложат...
Многу ми е мило за денешните пункции кај сите посакувам успех, да вроди со трансфер и позитивни бети. Уффф, колку сум многу возбудена кога читам вакви убавини срцето ми се растрепери најубавиот период ми беше од пункцијата до позитивниот тест, цело време си се надеваш и си велиш дека во тебе се создава нов живот. Дај боже сите да се израдуваме,наскоро. Искрено ме плашат страните испишани овде, колку само глобален проблем станува оваа наша борба. Ве гушкам и ви пуштам среќичка да се радуваме сите за вас, па и за нас останатите кои се спремаме пак за постапка
Мене ми рекоа дека во цената за пункција спаѓаат и 3 еха кои ги направив,значи не ми наплатија плус за еха
Ова не е малку чудно, да платиш повеќе ако има ј.к., а помалку ако нема? Не гледам разлика, пункција е пункција. На пример, во Систина плаќаш посебно пункција, а ако се оплоди ј.к. и има трансфер, си плаќаш посебно плус за трансфер. Така е и логично.
Во ред за ехото. Имаш ли инфо дали е иста цената за пункција ако има/нема јк, или ако истата не се оплоди?