Со лесно девојки, да финиширате со успех, висока бета и бебуши во раце, и кај двете. Убави вести денеска! Ве чекаме со уште поубави вести!
Пијам циклопрогинова имам уште 5 и од денес со супрефакт 0.2 до менструација а во мегувреме и аспирин и метилирана поради што сум хомозигот ќе треба и клексани но ќе ми кажат од кога инаку имам 4еским4иња што едвај чекам да си ги земам
Мене сестрата ми објасни дека ако нема пунктирано јајце клетка се плаќа пола од цената за пункција,ама ако извадат здрава за оплодување тогаш ти наплаќаат и оплодување без разлика дали ќе се развива или не.Барем јас толку платив
Колку убаво кажано, браво... Јас да ви кажам не седам така, во понеделник одам кај Д-р за консултација да видеме што да се испита и како понатаму на кој процес да се оди, а фонд секако не чекам, мислев многу ке пропаднам по ова разочарување но се чуствувам многу посилна, спремна за повторно да се борам.Секако ке одморам бар два месеци ке си направам испитувања ама 6 месеци не чекам.
Браво силна девојко, така се бори и само така се успева! Упорните успеваат, а ти си една од нив! Обавезно постапи како што планираш! Само напред до целта!
Да мила, вагинално се користи. Освен некогаш пред трансфер, кажуваат да се испие наместо да се става, ама тоа за пред трансфер ќе си прашаш дополнително.
Девојки од вчера вечер менструалните болки ми се посилни..мислам издржливо боли ама сепак боли.. дај нека ми каже некоја од вас дали е нормално да ми се случува ова на 9 ден од ет
Tрансфер на кој ден имаше? Ако не сум грешка, на 5-ти ден. Ако е така, ти си зрела за тест! Менструалните болки се обично знак на имплантација! И кога е веќе завршена имплантацијата, нормално е да се појавуваат менструални болки. Не се плаши, многу нормално е тоа. Ти посакувам овој обид да биде твојот вистински, успешен!
Toa e normalno ne se plasi. Jas gi imav istite simtomi pa invitroto bese uspesno uste si boli od vreme na vreme. Nekogas znae i podolgo da me drzat bas takvi bolki. Srekno i ti posakuvam visoka beta
E2 mene mi.merea samo.ednas i utvrdija za stop inekcijatazbaci sreda se bocnav stop inekcija u 9 ipol vecer i petok mi bese punkcija u 9 ipol.sabajle...samo sto ne prasav kolku mi e e2
@Лаура82 не се секирај. Нормално е. И јас ги имав. Пред тестот да не речам веќе дека "кренав раце" баш поради таквите болки. И после тоа ги имав понекогаш, пред првиот преглед и така посилни што од памет се извадив. Од кога ми даде докторот магнезиум 2х250 многу, многу поголема лагодност чувствувам во матка. Така да не се секирај, се ќе биде во ред. Инаку јас до 11 ден од трансфер имав појаки и почести менструални болки