Очекувам убави вести, дека се развило во квалитетно ембрионче-јуначе, кое ќе биде твоето прво живо и здраво бебушче.
Јас на 18 ден од циклус имав трансфер со замрзнати ембриони. Остави докторот да процени. Има доста фактори, ендометриум, хормони...
Девојки кај мене се оплодиле само две од извадените пет, а само едно останало за делба Утре ќе ми кажат дали тоа ќе се развива и дели нормално и ако е ок трансферот ќе биде во вторник...
Mojot transfer bese na 18 ti den od ciklus so zamrznat embrion blastocit, doktorite odlucuvaat bidejki treba da proverat endometrum, prsnat folikul t.e ovulacijata da e zavrsena,...
Mene od sam pocetok me pratea . Obavezno na treti den mi merea estradiol, koga se odluci profesort za punkcija togas dopolnitelno mi merea i progesteron. Pa pauza tri cikluzi mi gi zamrznaa embrionite. I pred transfer uste nekolku eha i koga donese konecna odluka za transfer 5 dena pred transfer pocnav so dobroston.
Мила ти посакувам да дојдеш до трансфер и што побрзо во мешето на мама Кога ти беше пункцијата и кога ти јавија дека само едно почнали да се дели?
Едно е доволно за успех, не се секирај, дај Боже да се дели и развива правилно и да се врати кај мама во меше, каде ќе расте следните 9м.
Истиот случај како мојот. Без гајле со верба во господ ќе се подели ќе успее и во вторник назад кај мамичка