Не се паничи душо, можеби треба да примаш Клексан, зашто и циркулацијата е поврзана со растот. Консултирај се за ова, како и дали да земеш некој витаминско-минерален препарат за трудници.
Аман и докториве! Ако е покрупно - зошто е покрупно?! Ако е поситно - многу било ситно!! Па колкаво да биде кога е 2 - 3 недела од бременост?!?! Те извадиле од памет уште на почетокот. Полека и без тревожење. Па на крајот на краиштата сите се различни бебуши, а докторите имаат некои компјутерски параметри и по тоа мерат. Ко што веке ти пишаа погоре - може да треба дополнителна терапија и се да си биде во ред.
Не се секирај ништо страшно не е. Јас пола другарки што ги имам имаа такви непотребни стресови. Тоа во суштина и не може прецизно да се определи (зависи од многу фактори, меѓу кои и правилно позиционирање на курсерот на ехото) плус и прво ехо значи уште си во рана бременост ништо не е валидно во овој период многу е рано за било какви бројки и мерки.
Fala vi devojki. Nisto ne mi dade mi rece samo da prodolzam so istata terapija. Nit dimenzii nit nisto mnogu bilo malo...
Мене за близначките, 6-та недела, матичниот не можеше да види ни ембриони, не да ги измери, па се беше во ред. Само без стрес.
Без паника немој да се тревожиш нормачно ќе биде мало неколку милиметри. Која недела? Верувам 5 или 6 штом е 1 ехо. Мојот бебуш на првото ехо беше само 4милиметри.
Здраво да ве прашам денеска бев за срцева акција имам два плодови а ДР ми рече дека кај едното бебе има срцева акција а кај другото се уште не ми рече понеделник ке видиме.Дали некоја се соочила со ваков пример покасно да се појави кај другото бебе инаку сум 6 недела
Fala vi devojki na podrskata. Kaj mene e mnogu mal plodot i nema srceva reakcija. Ako se racuna od ciklus veke vi trebalo da ima. Neznam sto ispadna vaka.... Se zgranav
Кај мене едното имаше срцева акција а другото не и за жал никогаш не одима ама се надевам кај тебе нема да е така чекаат др до осма недела да одима и оно срцева акција но фала богу со другото се беше во ред Се рачуна од циклус
Мене исто ми кажаа на прв преглед на крај на 5 недела, дека е мн мало (беше 2мм), дека имам хематом и дека може нема да се развие. Ми даде терапија и рече ми даде да одам за една недела. За една недела беше дупло поголемо, и еве, си расте согласно неделите. Примај ја терапијата и колку може посмирено. Знам од искуство дека оваа недела ќе трае вечно, ама со добра мисла напред, ќе биде добро.
Може. Кај некои се јавува 5та, кај некои 6та, кај некои 7ма. Без нервози, ако си во можност оди за 2-3дена на преглед ептен да не ти е мисла да не чекаш една недела.
Fala ti mila daj boze da izleze taka ❤ Planiram kaj maticnata da odam bas se slusnav preeska.... Pa ke vidime.... Fala ti mila ❤ A sto ti terapija primase? Mene istata mi ja ostavi dobroston i folna
Во 5-та недела е прерано, нема теорија, може само сакус да се види. Затоа одредени доктори, закажуваат преглед подоцна, за да не избрзаат, па после пак да закажуваат за кратко време, плус да не се стресираат пациентите.