Мене ми рекоа оти може ама јас реално не се ни замарав оти со другото беше се ок си викав на крај краева јас се борев едно дете да одимам ако даде бог уште едно ок ако не фала му и на толку Да да
Ајде смири се, само полошо правиш на бебето со стресот. Кај мене срцева реакција видоа дури во 9та недела и тоа само регистрираа, а звук немаше, мало било. Наредна контрола се слушна. Секој е различен, па и бебињата.
Едно прашање за оние кои скоро се боцкале во стомак, дали понекогаш ве боли местото на боцкање. Знам дека може да боли, ставам облози но веќе цела недела ме боли местото околу папокот.(баш каде што сум боцкана)Страв ми е за кратко други инекции ќе почнат да се ставаат, а јас вака да ме боли. И уште едно прашање, долг протокол од кога обично даваат инекции, краткиот само 10 тина дена се боцкав а за долг дали е и месецот пред да добиеме циклус? Извинете на замаранции, ама поискусни сте од мене па споделете искуства, за болкиве ми е најбитно
Со долг протокол, на 21 ден од циклус почнуваш со боцки - супрефакт, а со добивање со други боцки - стимулации. Се на се околу 20 тина дена боц боц. Бар кај мене така е. Среќно и јас еве веќе 4 дена со боцки
Одмори го местото малку, нека те боцка некој во рака, над лактот од позади, во мекото место (во свадбарките).
Со долг протокол бев и за првото, а и сега за ова. Прво Микрогинон или Цикло Прогинова еден циклус, па во тој циклус од 21-22 ден Супрефакт 0,5 и од втор ден почнуваат стимулациите, Супрефакт 0,3 и Фраксипарин/Клексан. Кај мене е вака.
Moite embriini sporo se razvivat petok mi bese punkcijata vcera koga mk se javija rekoa sporo za transfer ke videle 5 den ili 6den prv pat slusam.6 den...vo panika sum eve gi nema da se javat za utre za transfwr utre e 5 den
Се прави трансфер и на 6-ти ден, сум читала по странски форуми. Немој да си во паника, смири се. Ќе ти се јават, ќе биде океј
Мила и кај мене истата ситуација,денеска чекам да ми јават дали ќе биде трансфер.Не се секирај,можеби им треба повеќе време.Мојата пункција беше во сабота Дали е нормална подуеност во пределот на јајниците.Користам утрогестан од 200мг 2x2 мислам дека ќе ми пукнат јајниците