Уште подобро да не брзаат, чекаат да видат дека се ок за трансфер. Не се грижи мила, си знаат докторот и ембриологот. Уживај си и спремај се да си ги земеш дечињата.
Девојки одлучив да правам наредниот месец на природен циклус, само едно не ми е јасно како без стимулации би се нашол фолекул пошто јас сум со слаб амх се плашам дане е само заради парите.... Пошто јас со 40 мерионали само 3 извадија од кој само 1. Што мислите колкави се шансите со слаб амх да се дојде до еден фолекул на природен?
Мила ти честитам на одлуката и на храброста да не се откажуваш.Мислам дека @Лаура82 е со слаб амх и имаше на природно модифициран циклус со послаба стимулација,еве она нека ти каже ама не секогаш со јака стимулација се вади максимум,тука е и poor response така што вреди да се проба со послаба стимулација
на природен циклус ти ги следат фоликулите кои природно без стимулации растат. обично на почеток на циклус има повеќе антрални фоликули, но на крај во принцип созрева само една јајце клетка во водечкиот фоликул. и на пункција би имала само еден до два фоликули. сум имала многу обиди на природен циклус и е ок. не се секирај. среќно.
Нормално е душичке, тоа е од пункцијата, и од прогестеронот. Не се секирај, ништо страшно, може и гасови да имаш, да знаеш дека е нормално. Те чекаме и тебе со убави вести, споро ама сигурно!
Морам да сум храбра а и вие сте заслужни ме охрабрувате посебно кога ке видам некој тежок случај кој чекаат над 10 години а со глава горе е тоа е сила затоа да не седам така и да чекам времето да ме гази одлучив така .. Пишав на @Лаура82 па ја чекам да ме охрабри...
Фала ти миличка,се поднамалија болките и отокот во јајниците,а да и гасови имам, ама на моменти како да ќе експлодираат.Чекаме уште за ембриончињата Мила и ти си храбра,си ја земаш контролата во свои раце и нормално дека еден ден ќе успееш,тоа е поентата ,да не се откажуваме.Пробај кај нов доктор и со различна терапија за да видиш како ќе ти реагира организмот.Каде го правеше ин-витрото и како си задоволна од докторот?
Кај Д-р Таше во плодност, во глобала сум задоволна сакам и овој пат да пробам кај него на природен да не шетам многу по клиники па потоа ако недајбоже не биде ок ке одам друго мислење за вториот ваучер сепак му верувам на докторот ...
Se javiv jas i mi rekoa 2 i 4 den ne gi otvarat embrionite petok ne go racunat za prv den tuka sabota ....rekoa kaj i da e do vecer ke me pobarat utre za transfer i ytre koga ke gi otvorat ke videle kakvi se
Зедовме резултатот од спермокултура.Што мислете за резултатот кај уролог треба во четврток да го носеме деновиве не е на работа.Мислење??
Нема бактерии. @veli4ekate Ете добро што си се јавила, барем да не ги мислиш. Навистина на 4-ти ден не ги чепкаат.
Јас имав трансфер на 6 ден во New born. Требаше на 5 ден,2 часа пред трансфер ми се јавија дека се одложува за нареден ден за да се доразвијат ембрионите. Со среќа!
Офф супер што нема ништо малку ми олесна,сепак бев исплашена да не има нешто бидејќи на спермограмот покажа присуство на еритероцитна маса.