Ќе си земеш упат од гинеколог бар јас од таму земав... за на имунологија и таму ќе ти земат крв и пишат што се ќе ти испитааат...можеш и за сопругот исто
Мила упат можеш да си земеш од општ матичен лекар за следниве испитувања: На упатот за трансфузија може да се наведат овие или само N97 за стерилитет: PT, APTT, TT, D-Dimeri, AT III, PC, PS, LA, AFA, osnovi na hemostaza, HLA so cross match На имунологија ќе испиташ во амбулантата и исто на упат може да стои шифрата за стерилитет: FVLeiden, FVR2, Protrombin, MTHFR C677T, MTHFR A1298C, FXIII, HPA1, AKE, APO, PAI-1, EPCR, eNOS, LTA, B-Fibrinogen Јас ги имам испитувано овие на Имунологија што се само а за Транфузиологија имам термин,се чека барем еден месец
Дел од едните и дел од другите се испитуваат на Трансфузиологија, ама сите не. Ќе мора да оди и на Имунологија за да се испитаат сите.
Не знам дали имаш правено , ама јас би направила и дијагностичка хистероскопија. И не сум прочитала дали кај сопругот има проблем би направила и спермокултура. За имунолошки @Sienna_MK ти напишала се.
Фала Ви на сите за одговорите.. Да имам направено и лапараскопија ми отсранија септум и хистероскопија.. Маж ни има азооспермија со замрзнат материјал сме од Тесе.. а сега имаме од првово ивф 2 ескимчиња па сакам малку јас да се доиспитам пред да правам фет.. вредни ми се ембриончињава дека слаби сме со материјал од сопругот...
Знаат на ГАК да прават проблем ако упатот за жената е од општ. Најсигурно е ако за жената е од гинеколог, а за мажот од општ, така нема шанси да те вратат.
Не те цитирав за да те нападнам или да се контрам, само се надоврзав дека има и друга страна, пишав од мое искуство Знам што поминав и колку ме изматкаа кога не сакаа да ми прифатат упат од општ лекар и ми бараа исклучиво од гинеколог, па затоа пишав за ако сака да не ризикува и да поминува низ истото. Можеби како ќе им текне работат и некому прифаќаат, некому не.
Luni jas imam nizok amh i pijam koezim q 10 100-200 mg, cink, ovunorm, vitamin c, metyl folat 800 bidejki imam mutacija, vitamin e, b cimpleks i vitex agnus cactus 800 mg magnezium plus b6, piev i melatonin 3 meseci sega prestanav amh kade ispituvase i kolku ti e?
Сега земав ovunorum и А-Z витамини и плус имрил ке пијам јас мислам доволно е со вирамини амх ми е 03 овие ovunorm се пијат по 2 наеднаш значи 4 на ден?
Јас ги пијам 2 дневно овунормот мојот амх беше 0,36 а фсх 7,45 постои кај мене некомпактибилност во резултатот но сепак и јас слабо реагирам на терапија и пробав имам и погоре напишано на природен вадат празни јајце клетки а претходно со стимулација имав 3 јајце клетки една се оплоди но не беше успешно Имам испитано се од кариотип до ману хистероскопија сега испитав и д и хомоцистеин се е ок има проблем само со мутација на мтхфр и за тоа пијам метилирана фолна и клексани после трансфер друг проблем не е најден едноставно нема објаснување од страна на докторите
За мтхфр се пие и кардиопирин или Аспирин и метилфолат и витамин б6 и витамин б12 во форма на метилкобаломин и витамин ц незнам дали имаш направено огтт тест со инсулинемија ако не направи витамин д за ивф најарно е да биде над 30 и испитај и антитг и антитпо и почни со чистење на организмот од отрови пиј спирулина или хлорела и смени ги амалгамните пломби оти се оде доле од живата во амалгамот