Девојки, многу теми исчитав, и пак не ми е јасно. Може да ми одговори некој и во порака, да не ги замарам сите. Денес завршив со циклопрогинова, за некој ден да добијам и треба да почнам со стимулации а и со клексани. Како се боцкавте со клексани, сами дома, или на дежурен (треба во 8 вечер да боцкам)? матичен гинеколог ќе ми пише потврда дека сум се боцкала таму, без разлика што може на шеснаесто место сум се боцкала? А може ли од дежурен во Јане Сандански да ми дадат потврда и таа да ја приложам во фонд за рефунд.или мора од мат.гинеколог? Плус матичната ми кажа ќе пишеле домашно сум се боцкала, ќе прифатат во фонд и така или мора од институција. Извинете , ама стварно сум збунка веќе
Na imunologija 2400 za zena i 150 za maz. Inaku za kariotip terminite za maj se ispolneti na GAK. Izlegoa terminite na 12.4 i uste istiot den bea popolneti
Амалгамни пломби немам витамин д ми беше 34,5 исулин имам испитано ок е само незнам кој испитувања се тие антитг и атитпо ако може подетално кажи ми ги и кај се прават
И јас сум со низок АМХ.Џабе е кај нас јака терапија зошто повторно само 1 јајце клетка ќе извадат.Само со природен циклус и кломифен.Тоа е.Или џа или бу
Дали со инсулинемија референтна вредност 36,7 не би одобриле ваучер? Дали бараат со документацијата при поднесување и ОГТТ тест мислам дали е задолжително? И дали бараат спермокултура? Фала женски
Девојчиња дали на некоја и се има случено после неуспешно ифв да добие два циклуси едно по друго? Јас добив циклус на 5ти април и ми траеше 7 дена како и вообичаено, и еве од 14ти април пак добив циклус и си крварам. Малце ме фаќа паника
Девојчиња дали исптувањата на трансфузиологија и имунологија се врзани со некој ден од циклусот или може кога сакаш да си ги направиш? Фала
Не треба да поднесуваш за ваучер, ни едното, ни другото. Спермокултура ако немате, ќе треба да направите за во клиниката, каде што ќе правите ивф. Не треба да е постара од 6 месеци.
Не се секирај, нормално е, и мене така ми беше. Матичната ми даде да пијам нешто да ми се регулита циклусот, мислам циклопрогинова ако добро се сеќавам
И двата пати поднесов и спермокултура, си реков да не се фатат за тоа и да ми одземат време. Додуша секогаш со спермограм сме правеле и спермокултура, па секако сум го имала резултатот и го праќав.