Јас ти посакувам успешна приказна да си имаш. Да ти биде прво и последно. Само би сакала да те прашам дали се обиде со некоја постапка во државата во која живееш? Дали проба со комифен или инсеминација, или испитавте проодност на канали? Или сепак е машки фактор. Може маката не е толку голема, па и по природен пат ќе биде...Зошто се одлучи баш во МК да го правиш инвитрото? Според корисничкото име ми стоиш дека живееш во некоја од земјите со гермнаско говорно подрачје. Нормално дека е право на избор, да не ме сватиш погрешно, ама многу членки баш од тука имам читано дека си ја бараат и среќата надвор од Мк, а ти ја имаш приликата да ти биде поефтино и поудобно, да пробаш надвор од мк( ова под предпоставка дека си здравствено осигурана во државата во која живееш). За докторот, сум била само еднаш на преглед, платив 4000 ден, за ехо и некаков си совет( советот меѓу другото истиот што на сите им го дава, дека годините ми минат, бла бла бла). Не ми остави добар впечаток, па и не се вратив повторно. На другите во групата ви посакувам да останете силни и што поскоро да сте со полни мешиња.
Хормони сигурно имаш испитано до сега кај него. Епа ако фсх хормонот ти е висок (над 10-11...), тогаш е препорачливо да го правиш тој тест. Ако е низок немаш потреба. Башка кај него е најскап 6илјади и нешто е, додека тука членки пишуваа за некоја лабараторија дека е 3500, во други 4000. Направи си го на друго место и однесоднеси му го ако толку инсистира на тоа испитување.
Мислев на тоа кога е целосно завршена, затоа што истата трае два-три дена, а башка ако е подоцнежна, затоа е ова 6-10 дена. Познато е дека има случаи на подоцна импланатација. Во случаите кога имплантацијата е порано, односно на време, може и 1-5 дена од ет. А, од втора страна, кој може да знае кога точно настанала, кога тоа не може да се следи, само се претпоставува.
FSH mi e Nizok .Mi kaza rezultatot ti e vo red Odi vo prilog na policisticni jajnici.Nemozev Bas da go svatam Blagodaram mila.Da Vo Svajcarija sum.Tuka ne sme prasale.Kontrola koga pravev kaj nego site rezultati Izlegoa Vo red i kaj mene i kaj Maz mi.Ama mi kaza posto godinite vlijaaele jas sum 27 a Mas mi 37, pa da ne sme cekale.A za cenite Mislam deka mu se Malku Skapi.Bevme i vo Bitola na Kontrola ama Od Tamu ne sum zadovolna Samo parite da zemat A nikakvo Vnimanie ni objasnuvanje .Ke vidime kako ke pominam.Malku me fakja Strav
@Melek 36 ниска ти е бетата, ама и рано си ја направила. Повтори си тест за најмалку 2 цели дена или најдобро 3, да биде 14 ден од трансфер. Ако е дуплирана, бремена си и дај Боже така да биде Не прекинувај никако со терапија. Со среќа!
I sega na 2 Den Od menstruacija Pocnav so Jasmin tab.Ima li nekoj iskustvo .Vi blagodaram Pa da Dade Gospod na Site Bebcinja
Имам читано искуства дека Јасмин многу полесно се поднесува од Микрогинон, така што добри ти се за старт. Со лесно и со успех да ти заврши целата постапка!
@Baby wünsch и јас сум во Швајцарија,но јас овде ке го правам ифв-то.Не знам дали знаеш,но здравственото осигурување ти покрива 3 инсеминации,па ако имаш време до ин витрото да пробате со иуи,не губиш ништо,плус ко што немате дијагноза би можело да помогне.
Не сте стари, особено не си ти, што е многу важно.Јас сум 7 години постара од тебе, па мојот доктор ми вика дека сум млада, да не се нервирам. Не знам оти го прават тој филм кај Органџиски. Уствари знам, да кренат паника, да лупат повеќе пари. На твое место јас би земала второ мислење и тоа во Швајцарија. Јас сум во Германија и тука огромен дел од постапиките се покриени од осигурувањето, а барем сум сигурна дека не ми ги згрешиле резултатите во некоја лабораторија, некако воопшто не им верувам на нашите доктори. Особено кога ќе им се спомне дека живееш во странство. Јас испитував антимилеров во Германија, заедно со другите хормони и витамни д и за хистеро лапараскопија, како и за следење фоликули, ништо не платив. Инаку кога веќе си во постапка, опушти се и не се плаши. Мисли позитивно. Viel Glück.
INVITRO sega ke go pravam Vo Maj .Inaku Ne sum prasala Tuka Kako E .Kolku kosta se vkupno . Danke A za toa si 100 posto vo Pravo.Koga ke im se kaze vo Stranstvo I toa sto ne e potrebno go ispituvaat , cenite i se malku preterani za privatno.No koga si resen odis do kraj
@Baby wünsch цената варира помеѓу 7–9000 фр,зависи пред се од терапијата(стимулациите),од клиника до клиника малку варира,и начинот на кој се врши оплодувањто,икси е за нијанса поскапа постапка.Трошоците се целосно на сопствен терет,ко што кажав,осигурување покрива само до 3 обиди иуи. Ако те интересира друго слободно пиши ми лична порака Ти посакувам успех!
Ако ти е низок нема потреба да правиш амх, боже сачувај што му е Тоа се прави само кога јајниците не прават јајаце клетки доволно, односно се потрошени. Полицистични е сосема спротивно нешто од ова. Башка од тука ја праќаат странство крвта, затоа е толку скапо испитување. Што значи ти можеш и таму да си направиш тест ако веќе толку настојува на тоа, сигурно ќе биде некоја смешна сума таму. Со среќа
A estradiolot kolku treba da e vo normala mojot Izleze 103. A za Dr.Nemozam da svatam rezultatot e vo red Odi vo prilog na policisticni jajnici Zbuneta Sum I isplasena
Да мила сега со третото ивф имам ќеркичка која уште некој ден ќе полне 5 месеци со фраксипарин ја истерав цела бременост докрај
Тоа значи дека може имаш полицистични јајници. Ама он треба да каже имаш или немаш затоа е доктор, тоа и на ехо се гледа. При оваа состојба јајце клетките се прават цисти и посебно треба да се внимава при дозирање на стимулации. Треба он да знае ваљда што ќе прави. Што значи дека немаш ниски резерви и немаш потреба од испитување на амх.