Hormon e na spienjeto go lace epifizata jas go piev vo lunerbata go ima ona sodrze melatonin sega zemav odelno samo melatonin I si napraviv belja na tiroidnata zlezda oti imam hipotireoza i ne trebalo da go pijam
Јас ќе те замолам да не ме цитираш повеќе. Да, знаеме. По материја е хормон а по дејство е антиоксидант.
Доста беше. Темава е за поддршка и советување, не надмудрување. @Meckicja убаво би било кога кажуваш информација да го споделиш и линкот, па кој сака ќе си прочита. Не е во ред, гуглај да кажеш. Друго, за 5-6 месеци за ивф не можеш да се спремаш.18меаеци од раѓањето на бебето можеш. До тогаш имаш еееее време. Јас со 1 година постара ќерка уште немам право, не па ти. Убаво ти велат женичките, олабави се малку, уживај во мајчинството. Времето лета за час, а децата си растат. Јас не сфаќам како успеваш толку да си ангажирана тука со толку мало бебе. Оди малку во бебешките теми Убав ден девојчиња. Гушкајте се и сакајте се
Не мислиш дека претеруваш веќе ?! На темава имаме и доктори па не сум видела вакви настапи како твоиве . Осет малку да имаше . И ајде веќе кажи како тоа си наштети на тироидната жлезда пиејќи мелатонин ? Доктор ти кажа дека ти е нешто пореметено од него ? Биди коректна барем еднаш и напиши во темава јасно и прецизно на кој начин и како утврди дека мелатонинот ти направил беља на тироидната
@Valentina888 А бе стварно ни ја нема многу долго време Ако читаш, те поздравувам Ми фалат твоите постови во Поддршка
Мила да си појдеш и да си ја пробаш среќата,ништо не губиш.Се оди на 06.05. во понеделник и носи си црвена и бела вуница ама памучна(имаш да купиш кај новиот рекорд во строг центар).Ти посакувам успех.
Здраво душички. Како стојам со хормони направени на трет ден од циклус.?Ако некоја се разбира нека ми каже дали се ок,јас читам,читам и ништо не ми е јасно
Генерално се добри. Фсх можеби да биде подоближен до ЛХ е подобро ,ама зборни со др Нормално е кај неа да е понизок . Почесто прима прогестеронска терапија ,има неколку последователни иуи. Затоа и е 0,2.Генерално е ок во нејзиниот случај
На трет ден од циклус FSH ми беше 7.50 а LH 11.50 mIU/mL Имала ли некоја вакво високо ЛХ? Гинекологот не ми даде никакво објаснување. Исто и соодносот не им е во ред, а немам полицистични јајници. Пијам секакви витамини и внимавам на исхрана. Дали ова значи дека нешто не е во ред со жлездата што ги лачи овие два хормона?
Во понеделник треба да одам кај Др и ке видам што ке ми каже. Овој резултат ми е за ваучер, па се плашам да не ми прават проблем од комисија баш поради тоа,бидејќи знаат и за ситница да се фатат.Фала
I jas sum tvoj slucaj,i jas nema da go smenam dr bidejki mi ja znae sostojbata se nadevam deka ke uspeam....gubenje vreme e da odam po drugi kliniki i invitra!poradi koj faktor go izgubi plodot? Isto i jas vo 7 nedela!
Девојки имам едно прашање. По се изгледа пункцијата ќе ми биде во среда, сега сум со стимулации. Да не ме сфати некој погрешно, да леку од тоа дека не можам да се воздржам, само ме зачуди докторот кога ми кажа да имаме односи викендов. Дека јас знам кога растат фоликулите да се избегнува однос. Какво е вашето мислење за тоа?
Сигурно мислел на тоа поради спермата за да не е повеќе апстиненцијата од 2 3дена...бидејки ист ден се вадат јк и се остава сперма за оплодување