I jas imam mutacija so prvoto celo vreme bev so klexane a sega so vtoro samo 7 nedeli primav sega ne d dimeri super mi se bepce odlicno si napreduva taka da i toa ne e nekoe pravilo
Девојки ХЕЛПП!!! Повторно јас...Значи тешко дека ке соберам документи.Едно се средува друго се пореметува Ке ви пратам слики од двата ПАП тестови имам дадено терапија повторно,но некоја ако знае и природно домашно нешто нека ми каже. На првиот тест имав бактерии,а сега ми се појави и HPV инфекција. Од кога знам за мене ПАП тестови секогаш ми беа уредни а после иуи почнаа проблемите мои Овие ПАП се направени после двете неуспешни иуи,па сега мисли ме мачат дали е можно за време на иуи да ми имаат пренесено некоја инфекција/бактерија
Микробиолошки брисеви имам да на нив покажува се чисто.Кога го правев првиот ПАП и брисеви правев,на брисевите ништо нема а на ПАП има и др се чуди како е можно така. А хсг имам пред две години правено и хистероскопија пред 15 месеци во Чаир правев
Пред 4 месеци правев ПАП и типизација и излезе ХПВ 59 високоризичен.Пред 2 недели правев нов пап излезе дека хпв ми се повлекло благодарение на терапијата шо ја примав тие 4 месеци и тоа по 1 таблета дневно олигосел,фолна киселина,betaimune и wheat germ oil 340 mg
HPV типизација ми предложи др за 10тина дена да направам. Мислеш дека е можно да има грешка во лабораторијата?И јас се мислам на друго место да направам пап. Место не ме фаќа,се плашам да не испадне и нешто полошо. И се мислам дали да отидам во Ск кај што правев иуи во приватната па таму да направам пап и HPV типизација.
Jas bi go povtorila papot nekade na dr mesto... a stom predlaga i dr za tipizacija i toa ... proveri i se e mozno veruvaj
Мене сега ми даде оваа да го примам сируп и вагиналети. Се мислам дали да следам тоа што ми кажува матичниот гинеколог,или да се консултирам со др кој ме следи кај што ќе правам ифв.
Обавезно ке направам и типизација.Ке се слушнам и со др кој ме води кај што планирам да правам ифв,па може и до таму да одам таму да средам тие испитувања,некако поверодостојни мислам дека се отколку обичните лаборатории. Фала ти многу за советите.Се надевам се ќе заврши со лесно
По мое мислење консултирај го и докторот шо ќе го праи ифв секако хпв само со витаминска терапија се повлекува а тоа зависи кон кои фирми соработуваат докторите инаку матичниот гинеколог ми вели хпв не е пречка за забременување туку причина за која можат да ти ги вратат документите од ФЗО
Ке се слушнам и со него.Сепак здравјето е најбитно и сакам да е со во ред кога ке ја почнам ифв постапката за да немам сумња.
Мила добра ти е терапијата,сирупот е одличен за имунитет,јас го пиев по едно капаче растворен во јаболков сок и имаше ефекти.Мора да работиш и на имунитетот со здрава исхрана а и ако си пушач да ги оставиш цигарите.И со ХПВ треба трпение,ама за месец дена после терапија можеш пак да направиш испитување на друго место.
Направи си уште еден ПАП. По можност приватно. Грешки стално има во тие државно што ги прават. Мене од памет ме извадија, па излезе како солза чист кога сама го однесов приватно.
Пап ги правев кај матичната но ги прака во Ск на приватно ги испитуваат.Но сега се мислам да отидам во приватна кај друг доктор.А меѓувреме се слушнав со Др кај ке правам ифв,негов совет е на клиника да сум правела типизација,колпоскопија,и комплет брисеви.
Не не сум пушач. Мене ми кажа по една супена лажица 3 пати на ден да го пијам,а за да го раствара со сок не ми кажа такво нешто.Искрено малку тешко мириса,немам храброст да го пробам. Тебе лекар ти кажа да го раствараш со сок или самоволно така го конзумираше.Со природен јаболков сок го раствараше или со овие готовите од маркет?
Сирупот е ок, за подобрување на имунитетот, што е многу важно, а можеш да си земеш плус Алое вера гел, жолта тубичка, на Форевр ливинг, многу е ефикасен, потроши неколку такви тубички и ќе видиш одма резултат. Исто така, многу се препорачува Олигогал Селен, само консултирај се дали е препорачливо да се земаат со сирупот заедно, зависно од составот. Контролирај/намали го стресот и не се секирај, се’ ќе биде во ред.
Мила,прочитај го упатството,јас го растворав со бистар јаболков сок ,сирупот е многу густ и така во чашче ќе ставев малку сок од јаболко и ќе го растворен сирупот.Мене ми имаше убав вкус така растворен.Верувај дека има ефекти и треба да го пиеш.Немај гајле,ќе се среди за брзо време Добро ти кажал докторот да направиш и типизација и колпоскопија,да си на сигурно!
Zdravo devojki, jas sakam da ve prasam kako odi so pocnuvanjeto so superfakt. Kako sto razbrav od vtor den treba da pijam mikroginon (taka mi rece doktorot) i posle vo eden moment se pocnuva so superfakt. Koj e toj moment? Jas sum vo stranstvo i tuka treba da pocnam so mikroginonot i ne znam koga najbrzo treba da si dojdam vo mkd. Prvpat pravime i sme so maski faktor.