Аиии девојчиња... срцето ми се стега кога ве читам не е фер.. ова и така е тешко, а камоли и да не можеш финансиски да си го дозволиш.. Фондот бара 4 иуи, а фондот не покрива никава терапија за нив. Ај разбирам постапката да не се покрива, ама терапијата препишана од специјалист треба да оди на рецепта. Ако на некој некако можам да му помогнам со драго срце би го направила тоа.
Pandelka jas veruvam deka ke ti go odobrat vaucerot,so procedurata site ke bideme tuka nekade I ke napravime lista na iscekuvanje na dve crtki
Devojki, gledajte vesti vo 23:25 na kanal 5. Ke imalo besplatno in vitro i za 3 i za 4 dete, a i celosno oslobouvanje od participacijata
@kukla21 mila, da te prasam... Abe vcera ja ispiv poslednata tableta Mikroginon, a denes ne se napiv...I gledam vecerva na gakite kafeavo i potoa otidov wc po mala nuzda i koga se brisev gledam na toaletnata sluz kako mrsuli pomesano so kafeavo. Mozno e da dobijam menzis olku brzo ???
Женички, читајки ги вашиве проблеми ви се восхитувам. Штом можете вие со една плата под 20.000ден да ги бркате овие обврски, можам и јас со дупло од тоа!
Јас добив 3 дена по прекинувањето. Кога добив беше мн чудна - оскудно и потемно, не како крв. Мислам на упатството пишуваше дека треба да добиеш во период од 7 дена по прекинот.
@kukla21 i jas minatiot pat dobiv posle 3 dena. Togas tocno se sekjavam na 7-mi Avgust zavrsiv so tabletite, a na 10-ti dobiv. Sega mi e mnogu cudno ova, nekako mnogu brzo e....
Не би требало да е проблем. Во период од 7 дена од прекинувањето на таблетите треба да има крварење. Ако те јаде мисла, прашај го докторот. Еве сега кажуваат дека бесплатно ивф ќе има за 3,4 дето и без партиција. На прва владина седница ќе се донел предлогот, значи за 2 месеци и законски да се покрие.
Ке го прашам кога ке се видиме обавезно. Еххх мене за малце нема да ме фати целосното ослободување од партиципација. Но кај било, небило, уште 100 евра ќе ги дадам, па само нека биде, и тие ке ги прежалам , само да си се радуваме со уште едно бебенце и ние и сите вие кои го одите овој пат
pa mene toa mi bese prvo eho kaj niv se uste go nemam dadeno vaucerot i taka i mi kazaa deka seuste ne e pocnat procesot zatoa se naplaka eho a superfaks mi dade e sega pojma nemam kako im odi seto toa. koga bev prvo na razgovor prasav osven 6000 iljadi koi drugi trosoci gi imam ne mi spomnaa eho samo ednas ke sum platela hormonsko ispituvanje a gleda deka 3 pokriva fondot pa bas ke vidam koga ke doji do toa
Ти носи си ја со тебе листата цело време, па ако ти бараат пари ти опа вадиш листата, се правиш на тошо и викаш, "како да видов дека ова иде на терет на фондот, може сум грешка, ама така ми останало во сеќавање. Чек да видам"
И јас истото ќе го правам, тоа и ми беше идејата цело време, затоа си ја испринтаав листата уште вчера пред да одам , бидејќи помислив дека уште вчера ке бараат или ке наплаќаат нешто
Kako da mu se objasni na premierot deka tie 100 eur ne se nisto vo sporedba kolku pari frlame pred pistapkata za ispituvanja I odenje za Skopje na klinika bidejki vo nieden grad nema specijalist za neplodnost nitu pak se pravat tie 4 inseminacii. Da ne zboruvam za aparaturi. Vo mojot grad nema kade da se napravi eden spermogram