Во стомак мене ми беше најбезболно. Искрено немав сила да се боцкам сама па со извештај ме боцкаа во амбуланта. А Клексанот без проблем во рамо си го ставав сама.
Девојки дојде денот П за мене, утре е пункцијата, со Господ напред, и среќно на сите. Имам ли некоја колешка што ќе ме дружи утре?
Девојки дали ви станува тврдо местото кај шо се боцкате фраксипарин ...и на стомак и еве денес и на раката ми се случува тоа
Puregon primav vo kolk,suprefakt supkutano.Potkozno vo ramo.Vo stomak mi bese neprijatno cuvstvoto. Inace mene mi rekoa Puregon isklucivo muskulno.
Од често боцкање, се случува. Треба да промениш место, за да се одмори боцканото, на пр., боцкај извесно време во рака, лева-десна наизменично, па кога ќе се презасити местото, боцкај во стомак.
И јас сум презаситенa веќе. Нема место веќе. Рацете лом направени. Во стомак не сакам веќе, доволно ми беа пролутексот. Нека расте на раат сега. Рацете ми се премодри и клексаните, грутчиња направени. Јас не се боцкам сама, мајка ми, таа и медицинска сестра е. Секогаш аспирира кога ме боцка и до сега 4 пати и се има вратено крв во шприцот. Тоа не било крвен сад дека не е длабока иглата туку крвен полив изнаправено поткожно од многу боцкање. И мене многу ми е језива таа ситуација. Мајка ми ми вели токлу години работам, на никој ама на никој до сега не ми се случило. Ама со мене Марфи е во прашање
Замрзната имаме без малку 13години (бебе е оплоден со 10,5годишна ), од Систина кажаа дека може да стои неограничено, во Борн истото ми го потврди ембриологот (Бирол)
Pred nekolku nedeli imase emisija na faktor zdravje gostuvase Tatjana Gurzanova i emriolog Mimoza isto kazaa deka ni za jajce kletki ni za spermatozoidi nema ograniceno kolku godini mozat da stojat zamrznati
Здраво девојки.Досега не сум пишувала,но редовн ве читам.‚ 6 години се обидуваме за бебе и никако да биде,пред 3 години имав природна бременост која заврши со missabortus,декември месец имам едно неуспешно инвитро со замрзнати ембриони (бидејќи имав хиперстимулација ги замрзнавме сите .Првиот трансфер буквално 10 дена не станав од кревет освен за јаденје и за до веце.Сега на 02.05 имав втор трансфер исто со замрзнати,но овој пат првите 3 дена се движев само без напреганје,и одпосле почнав да функционирам најнормално.Денес ми е 8ми денод трансфер и мисам дека немам никакви симптоми освен што градите ме болат уште пред трансферт но не нешто многу,ептен сум исплашена што ако не успеам и овој пат,па ве молам за вашите симптоми пред успешно инвитро... Ви посакувам на сите срека и да си ги видиме двете цртки
Не мора да имаш симптоми, тоа нека не те оптеретува, многу често се случува и да нема никаков симптом, а резултатот да е позитивен. Опушти се само и мисли позитивно. Ти посакувам успех! Едит: 7 ден од ет ти е. Денот на трансфер не се рачуна.