Јас не знам какви се симптомите за успешно ивф. Се јавувам само да ти кажам дека стискам палци за успех. Срц мачкај хепатромбин. Мене од стимулациите таков ми беше цел стомак и само со тоа се спасував.
Јас се чувсвтував како да ќе добијам во секој момент и се осеќав како да ќе настинувам и качувам температура. Ти посакувам среќа
Ова како инфо засебно ќе го пишам. Матичен гинеколог освен 5те стандард хормони, другото се го префрлиле преку матичен лекар со упат за интернист, а интернистот дава упат да испиташ, јас сакав да испитам Кортизол и Дхеа и ми кажаа дека е вака по ново. Го искомплицирале максимално
Првиот ден не се брои така да денес ти е 7 ден. За првиот трансфер имав болки во јајниците и мн грчеви во матката и болење на гради ама заврши неуспешно исто со замрзнати ембриони. Еве со вториот трансфер денес ми е 9 ден и јас немам никакви симптоми. Првиот пат лежев 3 дена и после тоа си функционирав најнормално а сега гледам повеќе да лежам првите 5 дена станував само за јадење а сега и си седам ама пак повеќето од времето си лежам. Така да различно е кај сите. Само позитивно со убави мисли ќе си ги дочекаме || цртки
Штом е така, претпоставувам дека ни за тироидните хормони не може да даде гинекологот. Малку е се' комплицирано, нека докомплицираат уште.
Не дај Боже да побараш нешто што не им е по шема,одма те гледаат попреку,а упат за интернист што нема термини или не знае матичната каде да те прати за да завршиш работа.Многу е комплицирано,нема термини,се чека по месец дена,ужас.Те разбирам комплетно,јас сега гледам термини за кариотип кога ќе излезат за да трчам и кај матичен гинеколог и општ лекар
Ќути среќа може за нив. Абе што бараме кај матичниот лекар, кога тој абер нема што треба да испитам. Јас ќе одам кај гинекологот "ајде кажете ми што да ми пише матичната" па послр ќе одам кај матичната и ќе и речам "гинекологот ми рече тоа да пишете". Која мизерија, ама ова е се правено за приватно да плаќаме, божем малку пари даваме по испитувања и лекарства.
Sakam da Prasam Ima li nekoj iskustvo so inekcii triptofem .Jas pocnav So inekciite i se nadevam se ke bide vo red SO invitro
Ок си се, зошто да не. Башка имам слушнато дека се многу квалитетни (дури поквалитетни од Супрефакт). Уживај и со лесно постапката, да вроди со плод!
По состав се супрефакт. Сите ги примаме . Нема разлика во составот. Само што секоја е засебна. И малку повеке ме болеа мене,ваљда подебелки им се игличките . Со срека
Ќе ти покаже веќе и на домашен тест. Не ти влијаам да направиш, поентата ми е дека покажува, доколку не ти се чека до 14- ден.
So sreka mila daj boze da ti posledno ifv, se nadevam na pozitiven rezultat, inaku jas imam uspesno ifv, od simtomi prvicno mislev deka se simptomi gasovi i peckanje, procitav deka se toa simtomi od proluteks, sto znaci nemav simtomi nikakvi, znaci se e individualno zatoa jas mislam deka najdobro e da ne baras simtomi, smo relaksirano, ti ja posakuvam celata sreka.
Не барајте симптоми, релативно е. Може да има по некој, може да има многу, а може и да нема воопшто никаков симптом, а постапката да биде успешна. Затоа само лабавко и позитивно! Индивидуално е, а разлика може да има и од една до друга бременост, во смисла да има и скроз да нема симптоми! Со успех!