@tina2018 фала ти мила, терапијата е Естрофем 3×1 Утрогестан 3×1 Клексан 1×1 Аспирин 1×1 И плус елова 2×1 и фемибион 1×1 @Talesia ќе биде ќе видиш повеќе шанси има од првото како и да е ти посакувам многу среќа и во вистински раце си @dunika фала
Добро утро девојки. Најпрво да честитам на радостите кај некои членки и да им посакам лесна бременост до крај. Ајде веќе, нека се става клуч на врата на темава. Готово, да се исчисти, сите трудни да се. Туку замолувам некоја членка да ме исконтактира во лп што примала клексани за време на ивф постапката и во бременост. Сакам да се исконсултираме нешто без да одземаме место овде.
Povtorno jas denes bev na kontrola 6 nedela sum, go slusnavme i ❤, doktorot rece deka kasni so razvojot za 10 dena, mi rece deka e normalno, no sepak da prasam da ne slucajno nekoja od vas imala slicno iskustvo? Inace ova e prvo IVF so transfer na 2 embriona no eden uspeal da se razvie
девојки ќе ве молам за помош , треба да се боцнам со pregnyl викендов , ама ми кажаа дека била инекцијата дефицитарна а замената околу 3000 ден и таа тешко се наоѓала , да не набавувала некоја од вас во брзо време , да не имате инфо кај можам да ја најдам ????
Мила,јас во декември месец кога правев инсеминација ја набавив во последен момент во аптека Артемизиа на Булевар Видое Смилевски Бато населба Н.Лисиче и нивен број за контакт 2 430 690.Можеш да си прашаш и да ти нарачаат ако можат.Мене ми рекоа тогаш дека може и да нарачуваат.
zdravo da ve prasam iskustvo za varikocela vo koja bolnica e najdobro da se pravi kolku kosta i koj doktor bi mi go preporacale FALA MNOGU
Ние правевме кај александар мицковски во ремедика, топло ви го препорачувам докторот. Зафатот кошта 73000 ден, ние правевме во декември.
Ke moze li i mene da mi pishesh kade da ja najdam najverojatno ke pravam imseminacija vo ponedelnik,te molam
Zdravo na site Nova sum na forumov, I me interesira kolku denovi trae procesot, za podgotovka na in vitro(apcinja, inekcii), se do samata fertilizacija? I dali in vitro se pravi pred menstruacija ili posle? Ili ednostavno vo plodnite denovi? Pozdrav do site❤️!
Различно е кај секоја пациентка зависи од хормонскиот статус ехото итн. Некој почнува од 21 дњн на циклус а некои од 2 или 3 ден на циклус зависи со каков протокол ќе бидиш стимулирана. На пр. Јас бев со крарок на 2 ден бев следена на ехо и хормонски статус и по одлука на докторот од 3 ден бев третирана директно на стимулации и целата постапка од почеток до крај до ет. траеше 14 дена.
Дали некоја на пункција во Ремедика идела со гелни или акрилни нокти? Сега го гледам листот пишува без лак на нокти, а мене акрилни ми се. На претходните интервенции со анестезија, исто имав правени гелни у боја, ама не ми правеа проблем, ниту ми спомнаа нешто.
Zdravo, jas istoto prasanje go postaviv vo sistina vo fevruari, i mi rekoa otprilika dva meseci cela procedura. Eden ciklus antikonceptivi, a drugiot stimulacii, vadenje jajce kletki, vrakjanje. Mene taka mi rekoa, ama sekoj si e posebna prikazna. Pozdrav
Девојки јас еве завршив со плодност многу се разочарав од Д-р Таше веке тука не се вракам расплакана си излегов... Да не ширам негатива за него ништо нема да кажам само ако можете да ми предложете каде да одам во систина кај Поповиќ или Лазаревиќ предлог ве молам