точно дека веќе ја нема прегнил, нејзина замена е Овидрел http://www.varus.com.mk/mk/ovidrel/ 2100 денари ,и тешко се наоѓа, мене ми ја дадоа од самата ординација каде што ќе ми биде инвитрото ,фондот не ја покрива неа.
AMH - антимулериан хормон, каде е најефтино да се испита ?! знам ќе се нанервирам од резултатот, и си одолговлекувам. а докторот не ми препорачува да правам дека секако правам на природен циклус.
Devojki dali inekcii te sto treba da se dokupat gi zemete po bez recept .Jas treba dve puregon da zemam ima li sansi po eftino za so recepka od maticen ili ke si gi platim 1091den.
Не одат на рецепта. Таа е сумата драга. Ако и имаат останато на некоја па ако сака да ти излезе во пресрет. Се многу кошта...
Претходно имам споделено лошо искуство со др Таше а еве јас лично сум презадоволна со др Лазаревски пд Систина,он после 3 год ми го пронајде проблемот и во март ме правеше лапароскопија и хистерпскопија,па здравје се надевам набрзо ќе се пофалам со убави вести.Топло би ти го препорачала и не се разочарувај,ние сме храбри жени и се ќе направиме за да станеме мајки.Главата горе,борбата продолжува и на крај ќе издвојуваме победа
Fala za ponudata za denes imam za utre mi treba a neznam kolku bi uspela da gi zemem za kratko vreme ipak ke si gi kupam ,a pisiue deka se na pozitivna lista.
Zenski zdravo.Torch sto ispituvanje e?Mi dade maticnata da proveram vika vo ovaa gestaciska nedela dobro e da se napravi.
Mislam deka seuste odi samo na privatno okolu 4000 den e po privatnive. Jas 2 pati pravev od razlicni kliniki, skoro ist rezultat.
Се проверува преку крв, со упат од матичен на микро-биологија, не е скапо, се плаќа некоја симболична цена.