Сакам да ве замолам да споделите дали некоја од вас со полицистични примала само по два фостомона дневно за стимулација . Се работи за моја другарка , не е член на форумов , прво ивф и е и малку е насекирана . Не се малку само два фостимони ?!
Zosto li se rodivme borci lavici...zosto ne slabaci..uste kolku li sme spremni da izdrzime..neli svakom zivot da koliko moze podneti...nema pravda ama sepak nie sme spremni na sekoe novo iskusenie koe Bog ke ni go prirrdi...so novi sili do kraj..
Devojcinja, dokolku nekoja ima potreba od utrogestan od 200 MG, neka mi pise. Imam 3 kutivcinja. Jas gi zemav od Turcija, ama nazalost ne gi upotrebiv.
@Alishan30 metodata se vika PGD, pred implantaciska dijagnostika, kaj nas nema, megutoa mene MI rekoa vo Remedika moze da gi pratat embrionite vo Turcija da gi ispitaat, megutoa mnogu e skapo 1000 evra za eden embrion. Bidejki mi otkrija retka genetska bolest koja pravi problem za implantacija na embrionot, prasav nekolku geniticari okolu ovaa postapka, mi rekoa deka I taa ne e tolku sigurna, zasto neznam do koja faza na delba na embrionot se pravi. Ne sum adekvatna za da objasnam. Sto znaci deka pokasno moze pak da se desi genetska greska.
Lele luge nema nadez najverovatno ke go vagaat bebeto idanata nedela.Lele kako ke izdrzam neznam gotovo dusata mi izgore Bebto ima najverovatno i daunov sindrom. Debelinata na vratceto e 4,9 mm a ne smee da e nad 3mm
Devojce edno ke ti kazam.Ne se baziraj vrz nasite storii i nemoj da se plasis zatoa sto sekoj si e prikazna za sebe. Veruvaj mi kolku ima uspesni invitra se rodile zdravi i pravi deca. Znaci site si imame svoja sudbina od koja ne se bega. Ti ke si mislis pozitivno ti si druga prikazna. So verba vo boga i pozitivni misli se ke bide dobro veruvaj mi.
Ne znaci deka ako kaj nas se slucile nekoi raboti deka ke se slucat i kaj tebe. Poslusajme zatoa sto sum pominala niz mnogu raboti vo zivotot. Pozitivno te molam.
I uste ova ako se plasis i ako nemozis da gi citas ovie raboti izoliraj se nekoe vreme od forumov i site negativnosti.
На форумов се пишуваат и убави и неубави приказни. Тој е за меѓусебна поддршка. Ако се кажуваат само убавите нешта, тогаш каде ќе биде поддршката. Сите сме свесни дека со позитивен тест при ивф, не завршуваат нашите проблеми... биохемиски, спонтани и тн. секако и многу здрави бебенца се раѓаат. Истото се случува и кај природни бремености. Страв секогаш постои но и уште поголема надеж за здраво бебе. Затоа се сите тие обиди до целта.
Го најдов ова и си го слушам на работа читнете ги и коментарите под видеово. Ајде малку позитива,потребна ни е на сите
@maremaca29, @bella.gk и @Лаура82 ве гушкам сите, издржете ги овие тешки мигови, имате сила и повеќе од што мислите, бидете сигурни во тоа Ви пуштам многу позитивна енергија и на вас и на бебињата @Alishan30 не мисли на тоа, и кај природните бремености се случуваат аномалии, а нашите не се поразлични од природните, зошто се вика биопотпомогнато оплодување? Само ни помагаат во биолошкото оплодување, природата пак си ја врши главната работа. Тие методите за испитување, како што пишаа погоре, не ги испитуваат баш сите аномалии, а плус тоа, еден од докторите за ивф ми кажа дека се претпоставува дека се безопасни за понатамошниот развиток на ембрионот, но не е апсолутно сигурно дека нема да предизвика проблем понатаму, бидејќи сепак му се вади една клетка на ембрионот. Тоа се прави обично кога има историја на фамилијарни болести или еден од родителите е носител на некоја наследна болест, па поголем е ризикот да се роди болно дете и ризикот од оштетување на ембрионот е занемарлив у тој случај. Не мисли едноставно на тоа и не се базира на туѓи искуства, секој случај е различен.
Девојчиња, ми останаа достинекс 8 таблети (цело пакетче). Ги кипив за прекинување лактација, ама не ги искористив. Ако на некој му требаат нека ме контактира. Ги подарувам.
Lelee breee ...lelee milaa soberi silA jas denes se zboguvav so moeto malo dusata me boli seuste..ama neli nie sme borci moras da soberes sila..mnoguu mi e zall
Mila moja gospod da ti dava sila i da te jaci.Premnogu mi e zal navistina. Evo i jas se pripremam kaj i da e denovive i mene istoto me ceka. Dusata me boli,no mora poleka poleka da se jacime so novi sili da prodolzime ponataka... Te guskam najsilnoooo
Лаура и Маремаца ме расплакавте. Собирајте сила . Ќе дојдат и убави денови . Овие бебчиња не биле за вас . Ќе дојдат и вашите .
Аххх @Лаура82 @maremaca29 девојки многу ми е жал што го поминавте ова, бидете силни за понатаму, издржете колку и да ве боли издржете за тоа бебче што Бог го чува за вас а еден ден ке го имате ве гушкам силно немојте да се разочарувате се додека сме живи ке се бориме