Toa se pravi za da se utvrdat dali ovie anomalii se genetski i ova bilo najverodostojno za razlika od ehoto. Ne moze da se baziraat samo na ehoto profesorot vcera mi se javi mi kaza mora horion biopsija da vidime razultatite.Ako ne se dobri vednas na abortus ako ne ke mu dadat sansa izvesen period da vidat dali ke se povlce cistata i nuhalniot nabor dali ke si dojde vo visina na granicite.
Imam prasanje do devojkite koi pravele in vitro vo Plodnost, kaj Tase. Prasanjeto e slednoali postapkata t.e podgotovkata za in vitro(stimulacii, inekcii..) spagja vo cenata za in vitro, ili istite tie se doplakjaat?Inaku jas kje pravam in vitro so skratena postapka, t.e taa od 14 dena. Pozdrav☺️.
Стимулациите не му се израчунати во цената. Инекциите не' мора да ги купуваш од Плодност .Можеш од каде сакаш. Ова е за ако правиш ивф на приватно
Мила, не можам ни да замислам колку е тешко сето ова низ што минуваш овие денови, но биди спремна за најлошото, а надевај се на најдоброто! Се уште има надеж... Сепак, се е Божја волја...
Gotovo mila nema nadez mora da se vaga ima anomalii toa e....mozoceto ne dorazvieno,isto i crevcninja.Inace e napredno edna nedela plus i bilo masko. Ama ne bilo za mene....
Mnogu mi e zal ...mnoguu...mnogu e tesko ama mora da bideme silni..eve jas 4 dena pominaa uste ne mozam da se stabiliziram..boli i ke boli dusa ama Gospod ke ni dade i nas zdravi i zive deca
Devojki denes proveriv povtorno beta pomala od 2 e vrednosta.maticniot mi kaza da ne greska od laboratorija ama se slusnav so dokt so mi go pravese transferot vika vrednosta padnala se fatilo ama se otkacilo.ne sum bila prv sluchaj.da prekinam so terapija i ke dobijam menstr.posle kolku vreme treba da mi dojde deka veke 4 dena mi e izminat terminot
Daj boze nareden pat se da bide kako sto treba. Bolkata e golema. Kaj mene treba proroden poragaj da se pravi doplnitelno mi pravi stres....
Жалам , мораш да бидеш силна , што е твое ке си дојде , ова не било за тебе , ке помине и ова , @Лаура82 и @bella.gk бидете силни , горе долу сите го имаме минато овој пат , ке бидете посилни и сите еден ден ке бидеме мами, ве гушкам сите
Мила,нема откажување, одмори се ова лето и повторно ќе се вратиш со повеќе сили и спремна да дојдеш до бебенце!!!!
Нема да се откажеш, нема шанси... Одмори малку и со нови сили ќе продолжиш. Тешко е, неуспехот е тежок, но ќе дојде и твојот ден! Упорните успеваат. Ако се откажеме, нема да дојдеме до бебе. Одмори, ќе собереш сила и ќе продолжиш Темава ни ја обвија лоши вести Многу ми е жал, ве гушкам
Девојки, некоја да не правела ПРП со успех кај низок Амх и висок Фсх? Се мислам меѓу тоа со природно Ивф или одма со донор на ј.к. Шансата со Прп ми е 0,05%, така рече Тања. И нема откажување никако, поздрав до сите храбри девојчиња, ќе бидеме мајки.
I jas ednas pominav preku ova mila, tesko e no nemoj da zapajgas vo depresija, mene koga mi se sluci ova odma uste prvata den se vrativ na rabota, setav mnogu, se druzev i ne mislev na toa. Druzivese poveke so bliskite prijatelki