Devojki vie sto ste vo procedura za In Vitro preku fondot pred nemoj den mi vratija pismo za dopilnitelna dokumentacija (dve insemenacii) jas imam dve napreveno so toa sto sum si kuslenje od doktor deka i posle obrabotenuot materijal nema kriterium za Insemenacija i so dijagnoza Asthenozoospermia i plis dva imam dostavrno i dva postari spermogrami so teratozoospermia i asthenoteratozoospermia. Ne znam na koj osnov mi baraat uste dve. Nekoj so vakvo iskustvo?
Mnogu mi e zal mila. Me kocat so abortus toa me nervira.Komisijata odluci 16 nedela koga ke bidam da se izvrsi zatoa sto sega ne mozelo nit kiretaza nit so provokacii da me porodat. Uste ova ne sum go cula
Zdravo devojki prasuvano e mnogu pati ama ve molam kazete mi sto treba da sodrzi celosna dokumentacija za apliciranje za vaucer ivf za vtor pat?
мора така за киретажа ти е касно а за пораѓај рано затоа ке почекате а што викаат др ако одлучиш да го родиш какви се прогнозите?
0,05, затоа и така ми рече др. Си мислам дека треба пак со донор, цената ќе биде иста, а шансите се поголеми. Позз
Немам сили веќе Оли... секогаш велев како е Господ никој не е... но еве очигледно кај мене и покрај сета терапија и се небидна и веќе неможам да се борам дајбоже сите да успеете
На Ендокринологија испитав јас, ендокринолог ми даде упат се' да испитам. Може со упат, а може и на приватно да се испита. ТСХ ми варираше и на Еутирокс ме ставија, па сега е веќе спуштен под 2 и сите вредности на се' ми се како што треба. Немав покачени антитела, но мислам дека ако се покачени, се пие исто така Еутирокс. Некоја со покачени антитела нека пише, немам искуство со тоа. Ќе се промени терапијата, ќе се направи нешто поразлично, ќе се испита што не е испитано. Но откажување нема. Знам дека немаш сила, знам Но моментално е тоа, верувај ми. Ќе се кренеш, ќе добиеш сила. Сега одмори малку, одмори ја душата. Силата ќе дојде од желбата, дај си време. Одете со мажето некаде одморете се, одмори од мислења за трансфер, терапии, прегледи, чуда. И од есен посилна ќе одиш напред. Сега ти изгледа се' недостижно, но ќе добиеш сила. Те гушкам
Колку пати само сум рекла -Доста е , до тука било . Ама не можам да се откажам . Потешко е да се откажеш од ова ,од колку да продолжиш со борбава. Следниот месец нема да размислуваш вака,верувај ми. Дајте си малку време , само за вас двајца .
Се' исто како и за првиот ваучер . Со тоа што нели нема потреба од нови инсеминации . Сите испитувања да не' се постари од 6 месеци , а папот има година дена важност
Srcka ako se sekavam tebe ti e ova vtor transfer nikakvo otkazuvanje odmori se letovo pa od septembri poleka bez brzanje, mene za prvo dete od 4 pat mi uspea nikakvo otkazuvanje nesakam da slusnam