Знам дека кај тебе рано покажува секогаш. Сега се надевам дека подоцна се закачило. Знам дека не се надеваш врз основа на претходните искуства, но сепак постои шанса и цела среќа ја праќам да сум во право
Не знам зошто но, ми се чини дека се обидувате за второ дете?!?!? Грешан или сум во право?!?!?! Ко да имам читано претходно од вас за успешна бременост
За жал болката е иста кога е неуспешно. Само утеха ќе најдеш побрзо во детенцето што веќе го имаш. Господ нека дава на сите што сакаат, знам како е поминав низ хорор. И да знаете болести се е од срес и нервоза. Имав хормонално пореметување, скриен шеќер, депресија, главоболки преку еден ден. Се се смени од кога останав бремена се ми се регулираше. Луѓе во бременост фаќаат скриен шеќер - јас го излечив. Предходно пиев апчиња и сега нема ни траг од него уште во 10та недела ми ги прекинаа. Главоболка, што е тоа? Порано дури филмови си правев дека имам нешто во главата... Тироидната стабилизирана, не ми појачаа терапија воопшто дури докторката се чуди во бременост вредностите се качувале. Петти пат проверувам да не треба појака терапија и си е нормална, дури вика докторката два месеци по пораѓај да дојдеш немаш проблем никаков. И не било од дебелина како што сите доктори ми викаа, килажата сите болести ги предизвикувала. Не од стрес е се. Ви посакувам сите да си ги наполните рацете со полно дечиња
Што кога де покачени антителата на тироидна ? Кај мене се 417 , референтна вредност 5-6 ? Уф уште ова ми фали ...
Повишени антитела доведуваат до хашимото(автоимуна болест) Јас за нив пијам селен Како ти е Тсх? Референтна вредност за антителата е под <30
И јас. Минатата година не успеавме, сега ке се обидеме уште еднаш, но не знам зошто некако сум скептик, дали поради напливот на лошите вести, дали поради годините (40+)???
I jas imam pokaceni antitela ama vrednostite drugi mi se vo red ne mi davaat nikakva terapija samo na 6 meseci si pravam kontrola
Ке одам ама сакав да слушнам и ваши искуства , еве ги и другите вредности покачено се и тие , не премногу но за ивф се високи !!!
Да провериш уште еднаш ова е милијарда пати зголемена вредност од реф. Да не има грешка точката да требало после 4 да биде
Освен антителата не гледам друго покачено. За антитела не знам да постои медикаментозна терапија, сум прочитала дека со режим на исхрана се регулирале. Покачени антитела можат да постојат со години пред активирање на хипотироидизам, тригер може да бидат и храна (глутен, соја, процесирана храна) и инфекции (микоплазма, херпес вируси, цревни инфекции) и секако, стрес. Има тема за тироидна жлезда, пар членки таму имаат искуство со регулирање на антитела со храна и витамини. За 6 месеци, може да се средат, само дисциплина и без паника. За почеток, исклучи глутен и направи детокс диета. Многу среќа
Sakam da go prasam slednovo: Cekam da mi dojde menstruacija I da pravam podgotovka za in vitro, no po skratena postapka, od 14 dena. Doktorot mi rece deka prviot den od ciklus, primam nesto, pa 6-ot,9-ot,12-ot..i ne znam sto do kraj uste... Dali nekoja od vas moze da mi kaze od sto se sostoi procedurava, t.e od koi lekovi I inekcii, I kolku cinat od prilika.?Se razbira nekoja sto pominala niz istava faza? Inaku se' pravam privatno. Pozdrav do site.
Не се секирај, како што кажав, пред ивф ТСХ ми беше 3.29,антителата >1000.Три години со терапија еутирокс, високи дози, тсх никогаш идеално до 2 Па еве ме, завчера правевме прв скрининг, 12 недела си тераме Ви посакувам доволно сила да издржите низ тешките моменти и раце полни љубов!
Ви благодарам на советите , на доктор ке одам задолжително , @Nora.A да си имаш лесна бременост , исти дијагнози хајхаха , се тешам дека можеби тоа е причина што не доаѓа до имплантација , па да го отклониме и ова . Ве гушкам и пуштам среќа на сите , мн ми е жал што се изначитавме само лоши вести , дедо Боже да ни дава само сила и мора да сме силни , на сите ви посакувам барем по едно сонце во рачичките и да се исчистиме од овде , да нема нови членки ,
Ајде и јас да се пријавам....вчера 5 ден после трансфер направив домашен тест и излезе премногу бледа линија... денес повторив пак...уште побледа. Ајде си викам да не е рано...ќе повторам петок. Веќе ќе е 8 ден и би требало да покаже пошо е трансфер со бластоцити. Шо мислите има надеж? Ме плаши да не е биохемиска само... то ќе ме дотепа... Има некоја вака правено па после да излегло висока бета?