Јас зимам од БОМЕД побарај ги и на фб луѓето си одгледуваат пчели и нивен е медот, домашен. 070/224-722
За подобрување на имунитетот. Јас лично го користев во комбинација со чај од диво оригано за бакерии во цервикс и ми помогна, предходно 4 месеци пиев антибиотици, но без ефект.
Девојки земав мака во прав како да ја конзумирам со вода или чај? . Но не ми е јасно со топла или ладна многу грдо мириса..
Devojki treba li da se zagrizam 8den bez terapija edvaj tocka kafeafkasto denes? (Ako pravam sporedba minatiot neuspesen obid dobiv 3ili4 den denes 8 i nekako slabo pa ic e seuste?)
Posle hormonska terapija se e mozno i normalno, kaj mene i so terapija sekogas sum dobivala na datum so neuspesno ifv, pocekaj ke ti se izregulira
Вака е всушност и најправилно, со какао. Нутриционистите препорачуваат со какао да се консумира, така ќе има подобар ефект. Не се грижи, ќе пробие. Како се намалува прогестеронот во организмот, така се спрема ендометриумот за крвавење. Може да почне и како кафеаво, како во твојов случај. Некои добиваат без разлика на терапијата, некои по неколку дена по прекинување со терапија.
Оли,можно е од утрогестанот и прогестеронот да имам помали симптоми за добивање,дури ги земам нив не може да добијам,така?
Може да добиеш, не се знае, зависи од циклусот и од организмот. Досега како добиваше под терапијата со прогестерон?
Скроз точно,ден два плус минус,ама месецов после инсеминацијата и естрофем пијам и го осеќам некако поинаку организмов и ПМС то не е толку изразено.
паааа ден пред инсеминација ми беше 8мм,од тогаш пијам 2х1....дај Боже да немам,ама сепак си грепкат мешето,помалку од претходно ама грепкат хахах
Devojki denes mi e 12 den od transfer a ako transfer ne se racuna togas 11 pravev beta preku krv vo mojot grad kade sto ima samo pozitiv-negativ i ispadna negativna ,mnogu tesko go dozivea rezultatot.Vo cetvrtok mi e 15 den ke odam vo sistina pa me interesira trebali kaj doktorot da odam ili pravo vo labaratorija i koja e cena za ispituvanje BHCG.
Можеш директно во лабораторија, резултатот ќе ти биде готов за саат-два, околу 1100-1200 ден. е. После со резултатот, отиди си на консултација кај докторот, кој те води.
Devojki imam prasanje: Cekam da dobijam, za da pocnam so lekovi za in vitro, no nikako da mi dojde. Sega me interesira edna rabota, posto bev na EHO, no otkako imav odnos, t.e 6ot den od odnosot. Dali e mozno, da sum bremena, a doktorot da ne go vidi plodot, ili samo bezveze se nadevam?
Женски, ај ве молам за мислење. Бета на 8 ден 150, а на 11 е 250. За три дена само 100 пораснала. Знам дека треба да се дуплира веќе за три дена ама кај мене еве само малце пораснала. Ова покажува нешто или да чекам на 14 да видам шо ќе е? Трансфер со два бластоцити.