Јас знам дека ако добиеш после 17 часот, утредента се рачуна за прв, а ако не си сигурна, за секој случај консултирај си се со докторот. Со лесно!
Здраво девојки, се спремам за инвитро. Чекав да ми дојде и да почнам со микрогинон. И кај ми доцнеше 5 дена, вчера ме фати херпес (во носот). Ми се дешава така, еднаш годишно, малку отекувам, имам температура првден, и за 7 дена ми поминува. И се напив ацикловир вчера (мислев ќе го прекинам), а денес добив. Имала ли некоја слична ситуација, дали ќе наштети на процедурата? И со докторот ќе разговарам, ама не сум во мкд, дури за 5-6 дена си доаѓам.
zenski edno prasanje.kade osven vo plodnost se ispituva amh hormon.i kako se podobruva estradiolot? imas mutacija na mthfr? kade ispita amh?
Додека пиеш Микрогинон, мислам дека не се коси со Ацикловир, не се секирај за тоа, ама сепак консултирај се со докторот/сестрата. Прашај си за секој случај пред да почнеш со терапијата. Со лесно и успех!
Да, успеав да се исконтактирам со докторот и ми го кажа истото. Ми падна камен од срце. Фала ти и тебе!
Супер, ете, да не ти е мисла. Знам дека нема контраундикации, ама подобро консултација со д-р, за да ти е мирна психата.
Витамин Д ниско . Земај капки . За тестостерон немам познавање . Овие останативе хормони одлични. Консултирај се со Др за тестостеронот
Само за витаминот Д мислам дека ќе ти дадат спреј или капки. Може информација колку чини се' ова во Плодност?
Lele devojki, sinokja pisav deka dobiv, posto koga se izbrisav vo w-c, imav krv. Staviv vloska, stanav sabajle, nisto na vloskata. Posle nekoe vreme, dve kapki samo. Ne mi tece, a koga se brisam, imam krv. A me bolat I jajnici I kicma. I sea kako da go racunam ova? Kako dobieno? A vekje sum vo Bitola, za utre da pravam hormonalen test. E svashta.
Jas se cudam sama na sebe, Nikogas vaka ne mi bilo. A moze e od stres.Sepak kje kaze toj. Jas sinokja mu pisav, no ne znaev deka vaka kje bide, I toj mi rece, dojdi vo sreda sabajle. Fala ti mnogu, na odgovorot.