Здраво девојки ми интересира вие што бевте на ифв во Плодност дали приложивте потврда од психолошки преглед и дали тоа можи во Плодност да се направи поздрав
Секако дека не јас правев таму ивф немаш потреба од тој документ тебе дали ти побара некој да имаш психолошки преглед?
Не ми побарал ама беше напишано во листот со потребните документи кои се доставуваат мене уште не ми се доставени па да си прашам пред време
Добро вечер на сите оваа група ја следам иште пред 5 години кога го правевме првото инвитро кај др Поповиќ од кое имаме еден син. Сега правевме по втор пат и сум сега во 6 месец од бременост се приклучив само да ви посакам среќа на сите во оваа борба и никогаш немојте да губите надеж.
Здраво девојки јас бев и на друго мисленје со резултатите од систина за наводно непроднос на двете туби и ..др ми препорача летово да пробуваме природно ако не биде нисто здравје во септември на лапараскопија да одам..тој вика како наводно можно е да сум била многу стегната и за тоа не пропуштил контрастот од хсг во тубите што мислите вие ова дали држи вода незнам што да правам...а ови во систина ми викат лапараскопија и одма на инвитро..позз се најдобро..
moja preporaka new born dr.trajkovski.prasaj za privatno mozes na tel epten se fini laparoskopija da laparo da si naprajs na drzavna 2000 mkd i drugiot den si doma.po privatnive e 80-120.000 mkd
Со кој друг доктор се консултираше? Моја препорака ти е како и дае лапароскопија да си направиш па потоа да знаеш на што си јас не верувам од тоа дека си била стегната или имаш затнат канали или не, јас бев како тебе во ремњдика ми препорача Др да одам прво лапаро па потоа во плодностна др мислење ми рекоа нема потреба од лапаро направив ивф таму и не не сум задоволна од кое беше неуспешно е сега тек лапаро хистеро ке правам...
Здраво прочитав многу девојки кои биле на HSG со образложение многу сте стегнати па можи затоа не пробива течноста дали по приватните болници имавте можност за снимање со анестезијата или таа анестезијата е чисто бизнис на маката и по мое мислење многу несериозно од болниците да ти кажат можеби како одговор кога од тој резултат зависи што понатаму поздрав
Кога ќе се сетам само колку бев исплашена од тоа пусто хсг Гола вода испадна . За ништо на светот не би примала анестезија при таа интервенција. 2 мин болка Еден диазепам ќе заврши работа
Мила како ќе си одлучиш така направи.Јас еве да ти кажам многу ми е криво што чекав 2,5 години за да направам лапароскопија а не е ништо страшно,барем ќе знаеш каква ти е состојбата.Мој совет е да си направиш лапароскопија посебно ако веќе сте се обидувале природно некој период а не успеало.Ако се сеќавам добро ти за второ бебенце се обидуваш.Колку време?
Девојки, после 4 години успеав и јас Бета на 9ти ден од трансфер 205 Ви ја посакувам целата среќа на овој свет и да си го дочекате истото што поскоро
Cestitkiiii!!! Lesna bremenost da si imas ❤️ I mene mi e deneska 9ti den od transfer, ako se smeta denot na transfer kako prv. Ama seuste mi e strav da pravam test. Dali mislite deka domasen test, primer Sure Check bi pokazal? Kade pravese IVF? Dali cuvstvuvas nekakvi simptomi? ❤️
Без денот од трансфер ми е 9ти,со него 10ти. Сабајле во 5ч прво направи со sure check и покажа втора црвена линија, но после тоа проверив и преку крв. Инаку го правев во New Born кај др. Трајковски. Од симптоми до завчера имав исти како за добивање, но од вчера само како тежина во стомакот. Ти посакувам дупла среќа и да не израдуваш поскоро
Јас бев само со магнезиум за опуштање на мускулатурата а мислев којзнае колку е болно баш како што кажа гола вода
Друшке, честитки и тука!!! Влечи не сите со тебе, конечно убави вести. Многу ме израдува, уживај и со лесно