Мислам дека има врска кој ден се прави 4д, е сега незнам дали има врска за ваучерот, дали обрнуваат внимание на тоа ама мислам дека има период кога поубаво се гледа (ако грешам нека ме поправи некоја поупатена). Бидејќе еве мојот случај...многу пати сум била на прегледи и кај различни доктори (нели редовни гинеколошки контроли во животов) и никој ама баш никој не ми рекол дека имам преграда на матката, меѓутоа на еден преглед ми ја видоа и прашувам како е можно никој до тогаш да не ми ја видел, одговорот беше дека сме го погодиле терминот на гледање...као некогаш се гледало, некогаш не..е сега не памтам кој ден од циклус беше и стварно не ми е јасно како може али еве ми се случи
Во право си. Се препорачува до кај 11 ден заради ендометриумог, кога ќе се задебели, се губи видливоста. А за ваучер чисто сумљам дека некој го гледа тоа. Таму бирократи има - формата да е запазена, суштината што е битно.
Мене матичната дури ми рече демек за ваучерот извештајот го барале сликата не ја ни гледале...ко што вика кукле бирократија
Cccc zosto togas mene mi kazaa taka?samo da gubam vreme.A na 27doagase dr od sk vo Remedika strumica.Si prasav duri I ke zakazev.Se javiv na sestrata na Petanovski da prasam oti mi treba I spermogram I taa mi kaza na 20,21 den. Bas se iznervirav oti pola mesec imase do 11 da cekam.Do sega ke mi bea prateni dokumentite mozebi ke imav I odgovor.Neznam veke na koj da veruvam.Maticnio mi veli edno,tie drugo..
Феминки што витамини пиевте во текот на цела постапка,јас ништо не сум пиела но сакам да земам нешто иаоко немам проблем со ништо
Eve srcka jas iako uste ne sum vo postapka,sw pripremam veke dva meseci.Pijam vitamin k,vitamin d3,a c e +selen I Tableti Chaga.
Женчиња, денес испитував како што побара докторот PRL, LH i E2, па за после резултатот да ми даде шема за боцкање. Естрадиолот за чудо некое и за прв пат беше качен на 117. И сега др.побара утре уште еднаш да го испитаме и ако е повторно висок над 80 , вика дека нема да почнеме со постапката додека не го средиме естрадиолот. Искуство некое? Од што би можел да е покачен естрадиолот? Инаку ги проверував резултатите наназад што имам правено испитувања и тоа сега скоро, на тие испитувања Естрадиолот е 37,3 и 44.
Затоа требал да ти даде супрефакт. Тој прави супресија. Јас имам природно повисок естрадиол (околу 120) и со супрефакт падна на 9/10.
Devojki samo sto se vrativ od krstevka I posakav na site da vi recam I doma da si iscekate sto pobrzo..
Јас ако добро памтам на 3 ден од циклус со супрефакт ми беше нешто под 20 и така сфатив дека пред да се почне со стимулација естрадиолот треба да е под 20. Ако сум грешка кажувајте
Абе мене никогаш толку не ми бил висок естрадиолот. И лани ова време отприлика, кога го правевме ифв-то си беше нормален , 20 беше....а гледам сега и годинава еднаш во мај и еднаш во јуни сум го испитувала кога ги собирав документите за ваучер , гледам нормален.... од кај сеа па 117 ?????? Мажот ми вели да не е некоја грешка? Ке видиме утре, утре повторно ке го проверуваме....
Da primav , no zaedno so merionalite. Sabajle i vecer suprefakt vo stomak, a merional navecer, muskulno...