Fala ti mila. Apnav malku kafe imi pomina.Mnogu se isplasiv .Okolu hranata sto treba da se jade.vi blagodaram za podrskata
Za dve ned otprilikake mozes da slusnes srceva akcija sega ako betata e nad 1000 moze da se vide gestaciski sakus
Не грешиш,за втор ваучер треба само еден спермограм. И 4Д треба да не ти е постаро од 6 месеци. Јас собирам документи за 3 ваучер,до крај на месец ќе аплицирам. Со среќа
Јас на 14 ден повторно испитав бета, во Ремедика.( имав една на 12 ден од Авицена) Немав преглед, само муабет, контрола по 2 недели за срцева акција Ова кај Димитров, не знам кај др. Др како е Со лесно
Не се плаши,можеби имаш дијареа од што си возбудена и под стрес.Бар кај мене е така.Подобро од запек во секој случај. Околу храната.Јади топла,чорбеста храна,на пример богати и разновидни зеленчукови супи.Стомакот и матката сакаат топло,за да си има циркулација во матката и успешна имплантација. По едно кругче ананас свеж исто,со се средишниот тврд дел.Содржи Бромеалин,состојка за за која се верува дека помага при имплантација. Носи чорапчиња обавезно,доколку не е екстремно жешко нели. Не знам кој ти е ставот околу лежење и одмарање до тест,јас би шетала и функционирала најнормално,доколку нема медицински индикации да е обратно. Брзо да ти помине времето до тест,и да се радуваме сите на ||
Може да е од возбуда, но тоа нема никаква тангента со успехот на постапката. Дури подобро е да е забрзан метаболизмот, има подобра размена на хранливи материи општо до сите клетки, вклучително и до матката, отколку да е бавен. Опушти се и без грижи. Ако ти е мисла, консултирај се со докторот што те води, за мирна глава. Но, сигурно дека нема контраиндикации врз успешноста на постапката. Внимавај, нозете да не ти се ладни. Ти посакувам успех!
Девојки тешко ли се лече бактерија Proteus mirabilis некоја да има искуство, примав терапија зинат 7 дена незнам дали да примам до 10 дена пошто читнав нешто дека потешко се лечела, докторот ми рече 7 дена и за 3/4 дена проверка. Сега незнам дали да пијам до 10 дена и на 12 ден микробиолошки тест.
Devojki moi, jas vcera pocnav so Merional, tri ampuli so edna voda, taka do nedela navecer. E Sega me interesira, posto na 6ot den, t.e vo ponedelnik nautro povtorno me gleda na EHO, I hormonski status vadam. Znaci spored tie rezultati, ili mi ja namaluva dozata, ili mi ja zgolemuva? Toa me interesira. Gledam postojat I drugi lekovi, procitav Klimofen. Ako moze nekoja od vas, koja ne ja mrzi da objasnuva I da pisuva, neka mi oise, nemora vednas. Ve baknuvam site, I so srekja na site. Verba vo Boga I vo doktorot koj ve vodi. Se kje si bide
Да, од ехото и хормоналниот статус, ќе одреди дали да зголеми, намали или промени нешто во терапијата. Има различни шеми на стимулации, доктороте си знаат како треба, опушти се и верувај во успех!
Jas sega so vtoroto invitro koga go napraviv dojdovme doma i utredenta sin mi go fati virusot od nego i mene abe se iscediv ne mozev od vc da izlezam ni odmaranje ni leganje cel den vo vc piev i orizova voda i se i sesto i na kraj morav da zemam apcinja dignav race se razocarav si velam nema nisto koga na kraj 11 den beta 360 odam za dva dena na ginikolog imase sakus posle vo 6 nedela srceva reakcija i sega sum 25 nedela taka da ne se razocaruvaj sto e tvoe ke si bidne ❤️
Мила немој да се грижиш, истите симптоми ги имав и јас. Очекував запек јас дијареа,очекував зголемен апетит јас намален ( што не е карактеристично за мене хехе ), очекував поспанос, јас пукам од енергија, менструални болки,очекував циклус АМА НЕМА - јас бремена. Не си барај симптоми,знам не е лесно, ме маваше и мене некоја криза првата недела после трансфер, дури и со многу нездрава храна се хранев ( сладолед,бурек ) и самата си се карав како може баш сега да сум таква,ниеднаш не каснав овошје за доручек и ред други работи, можам мн да ти набројувам но кога сака сака. Така да ,само опуштено и што е твое ќе си дојде.Ако не овој пат наред,сите ќе бидеме мајки еден ден. Бакнежи и од срце ти посакувам што поскоро да се израдуваш
Девојкии јас почнав да си го чувствувам синко Прво не бев сигирна дека е тоа ама од кога се повторија тропкањата неколку пати во денот се осигурав. Ајде сите шо побругу да си почуствувате
Конечно зрак сонце ја угреа темава, ајде нека ги снема темните облаци еднаш засекогаш... Честитки @mici-22 и @охриѓанка да си имате лесна бременост, да ве чува Господ до крај, да си гушнете здрави, прави бебиња.