Биди храбра , што да се прави,тоа е. Болно е , тешко е , ама така требало да биде. Ќе ги заборавиш овие лоши денови,само трпение.
Patem se izvinuvam celata sum izbuneta cestitki do idnite majki i site sto se spremate za procedura,Bog da e so vas so lesno i so uspeh. Ve guskam
Да се пријавам и јас денес бев на контрола после киретажа најверојатно ќе треба да правам дијагностичка хистероскопија заради можни зараснувања по киретажата.По добивање циклус брисеви и хормони и најверојатно пункција бидејќи докторот се надева на повеќе јајце клетки заради мирувањето.на јајниците за време на бременост.Ме прати кај Зоран Илиевски на консултации и наредна недела сум кај него за да види дали има или не потреба од хистероскопија.И двајцата ми даваат многу надеж па со Господ напред мојата борба продолжува.На сите во постапка ви посакувам успех и сите догодина со полни раце.
Dusa mila ke bide... Eve I jas se nadevam imam nekoi mali bolki, 7 den od transverot So srekicka, mene mi stavija veke I sekoj den sum so glavobolki misla.... Srekno I misli samo na ubavo gospod e so site nas
A izvini sto prasuvam kakvi se tie mozni zaraznuvanja za sto vsusnost se raboti? So useh i so lesno mila
А како дозна дека имаш некакви израстоци,јас правев ХСГ се беше во ред кај мене.Инаку јас чистењето го правев без анетезија за да осеќам кога гребат да не ме гребат многу,беше болно малку ама помина болката друга беше поголема.
Да јас бев кај него на консултации ме прати од систина Др Поповиќ и задоволна од пристапот како доктор само чекам јас уште оваа недела да ми се исчисти организмот пиев зинат имав бактерија и доколку се излечи следниот петок ке одам на лапаро и хистероскопија во едно, само многу зафатен термини нема незнам кога ке ми закаже... Тебе ти закажаа за хистеро?
И јас исто бев на контрола и ќе треба да одам на гак за дијаг.хистероскопија уште да направам па здравје за билошто понатаму...дај боже за добро да е се и кај тебе...
Posle kiretaza zaradi prethodno sto imav aubseptum mozelo pri zarasnuvanje na matkata da se pojavat pregradi i nefunkcionalno tkivo no Iliveski mi rece prvo ke vidime pa ke odljcime dali ima potreba Uste ne se znae dali ke ima pptreba od histero...dr rece da se isfrli moznosta za nivna pojava da napravam pregled kaj Zoran pa toj ke odluci Ne kaj mene nareden Petok zakaza pregled pa ke kaze dali ke ima pptreva ili ne od histero
Оплодените ембриони може да се вратат на 2/3 ден,или ако се чека да се развијат во фаза на бластоцисти,на 5ти ден.
Не се плаши девојче, таква реакција знае да покаже и прогестеронот што го примаш (Утрогестан или Кринон), може и од Аспиринот, а може да биде и знак на имплантација. Опуштено само! Ти посакувам успех!
Zenicki da ve prasham za in vitro na Gak,ima nekoja praveno,imaat li voopshto aparatura soodvetna,kako ste zadovolni od uslovite i sl.? Za embriologot nemam slushnato a nitu pak procitano neshto pozitivno(mozebi gresham)