Znaesh jas i ti mnogu slichno razmisluvanje imame konechno nekoj da me razbere. Jas i dr.Tofoski imame mnogu dobar odnos pacient doktor,slobdno mozam da kazam veke i prijatelski,taka me prifati shto jas bev prijatno iznenadena,mn.chovechnost ima vo nego. Fala ti ushte ednash mnogu za sovetot ke te poslusham P.S Mi iznudi nasmevka so hemijata
Мене ми е за документите како што се ХСГ-то и инсеминациите да си ги имам оригинали. Ваљда ќе ми ги вратат .... А ти Bubce кој доктор би го препорачала за ИНВ? Онака мислења да слушнам , јас одам кај Лазаревски . Но и за Плодност многу ми зборуваат .
Фотокопиите со печат од фондот ти се верни на оригиналот . А зошто ти требаат да си ги имаш оригиналите ? Рентген снимката од хсг-то не треба да ја праќаш , туку писмениот извештај . Јас кај сите Др имам пројдено . Моментално се држам до Поповиќ ( ова само зошто немам веќе избор да пробувам кај некој друг ). Консултација кај два -тројца и сама ќе си одлучиш . Верувај џабе е да те советува некој оди ваму или таму
Сакам да ве прашам за мислење за кај др.димитров во ремедика, бев кај него бидејќи сум со низок амх ме советуваше да одам само со кломифен и да собираме бластоцисти барем од 2 пункции со замрзнување
Е не сум до толку стручна да се мешам во работата на докторот. Јас лично со кломифем не добив јк. Што не мора да значи дека и кај тебе ќе е така
Со поагресивна стимулација. Мерионал,фостимон ,пурегон.. И на скроз спонтан циклус имам вадено јк. Колку ивф имаш правено?
Две со јаки стимулации едното беше успешно но заврши со блаидет овум второто неуспешно извадија само 3 едната се оплоди и 2 неуспешни обиди со празни фоликули во различни болници
Ако се мислиш, земи мислење од двајца-тројца доктори, па ќе видиш со кој доктор ќе имаш хемија. Иначе, докторот ќе оцени со која терапија ќе оди, зависно од историјата на твојот случај. И тоа како е важно, да се погоди терапијата. Но, и секој месец/циклус организмот не реагира исто на дадената терапија. Ти посакувам успех!
Бета од крв можеш да испиташ на 9 ден заедно со прогестерон, па ако е позитивен тестот ќе знаеш дали си за поголема доза на прогестерон.
Mene prviot pat na tretiot den a sega na petiot Dusa mila I mene mi bese mnogu tesko prviot pat eve sega sum po vtor pat veke 6den I mnogu se nadevam, no Kako E gospod nikoj ne e... Veruvam na site ke ni se ispolni najgolemata zelba
Иста ли е цената околу 2000 еур за ивф на ГАК како со приватниве клиники?? Инсеминациите се џабе би требало и ивф со плави картони да е симболична цена, треба да се праша за сигурно. ИВФ на природен циклус на ГАК е добра идеја ако е цената симболична, зошто да не се проба се е среќа, докторот е добар, ембриологот бил тој еден во државава а за апаратура не знам. Мене ми збореа за пар кој после мн ивф дури и во странство неуспешни па на крај имале успешно ивф кај Тофовски. Јас еднаш зимав резултат од спермограм кога заsвоне телефонот,им се јави пациентка да им каже дека бетата и е позитивна на што се зачудив ама сестрата ми потврди дека имаат позитивни резултати.
Нема ивф со плави картони. Имаш три ваучери за прво дете,па кој каде сака може да ги искористи. Ех да беше така. Да можеме секој месец да си правиме ивф на клиника на товар на државата Не велам дека не постои успешна приказна од ГАК. Само споделив дека во долгогодишното мое скитање по клиника немам слушнато за такво нешто од Гак
Анкетава горе гласи кој доктор е ваша препорака за ивф? Гак добиле 16 гласа, тоа е скоро колку Поповиќ, Хаџи Лега, повеќе дури и од Кузеска во Систина која е одличен доктор. За што ги добиле гласовите за хистероскопија, инсеминација ајде некој што гласал да си каже мислење. Инсеминациите знам дека на приватно се 150 еур Гак ги прави со плави картони.
I jas se nadevam Uste Denes pak po malku rozevo .Neznam sto da mislam Mnogu mi e teako.Ajdee Gospod da ni Pomogne na site da ni gi napolni racete so decinja Ti blagodaram Mila zimam Po 3 utrogestana na den .Mislam toa e max doza