Здраво девојчиња, сакам да им честитам на новите трудници,само така да ни се полни темава и сите да си гушкаме по едно бебенце Добив одговор по маил дека ми е одобрен ваучерот, дали може да ми кажете за колку време ќе ми стигне по пошта, како оди постапката откако ќе се земе ваучер,треба да земам упат од матична или прво треба да отидам кај докторот што ќе го правиме ин-витрото? На сите ви посакувам среќа и истрајност во постапката,па да си галиме мешиња во летната жештина
Со среќа и со успех! Треба кај докторот што ќе правите ивф да одиш и да се договорите, па кога ќе треба да почнеш со боцкање ќе земеш упат. Затоа што упатот важи само некое време и мора тогаш да почнеш. На пример ако одите со долг протокол, и земаш контрацептивни еден месец не ти треба за тогаш упатот. Ќе ти кажат кај ќе го правиш кога да го земеш. Со среќа!
Супер мила, со лесно постапката и да вроди со живо и здраво бебенце во раце! Ваучерот можеш и од Фондот директно да си го земеш, ако ептен ти се брза, а иначе би требало да ти стигне по пошта за една недела, зависи од поштата. За упат, прво кај докторот кај кој ќе го правиш ивф-то, ќе се договорите за протоколот и и тогаш ќе прашаш кога да го земеш упатот! Ти посакувам успех! f:
Фала ти миличка,кај сите да вроди со плод, мене треба да ми дојде за недела дена, па се мислев ако можам од сега да почнам,таман да го фатам докторот пред одмор, но секако прво со консултација па ќе видиме
Ve molam za informacija dali a dali vo 7/8 nedela so viden plod bidejki e rana bremenost se smeta za biohemiska?
Мила не боли пункцијата, ќе ти стават лесна анестезија и ќе заспиеш,се будиш после 15 мин во соба со инфузија и толку, јас дури освежена се чувствував. Со лесно да ти помине пункцијата и да извадат што повеќе ј.к
Биохемиска бременост е термин кој се користи кога бременост се потврдува преку позитивен тест (со урина), или лабораториски преку крв, но не може да се потврди на ехо, плод не се гледа, настанало оплодување, но не и имплантација во матката. Во 7-8ма недела кога веќе се видел плод на ехо не е биохемиска бременост туку рана бременост.
Falaaa draga I jas se nadevam na povekje j.k Inaku ne znam kolku folikuli imav... Bajgi izbroja doktorot.
Ne e rano malku za proverka 6ti den od transfer ja sum 10ti den nisto ne osekjam ama bas nisto.pred toa imav neuspesno ama osekjav bolki.sea nisto I toa me plasi duri gradite mi.bea tvrdi sea mi omeknaa nz dali I toa ima nekoj vrska,vas gradite ve bolat li ?
Што повеќе тоа се поголеми шанси да се добијат повеќе ембриони, ти само опушти се и мисли дека ќе имаш и да замрзнеш за 2-3 бебенце , ти ја пуштам среќата
@охриѓанка Да ве известам дека вчера ми дојде менструација и тоа многууу обилна со парчиња, а денес нормализирана