Толку 6 дена од како прекина така? И мене така ми било. Мора да е обилна...од естрофемот зидот стои задебелен и сега треба да се врати пак на тенок. И подолго ќе ти трае...мене 7-8 дена, а обично ми е 4. Само сега варди се ради жешково, крвариш многу....одмарај повеќе и пиј многу течности. И спремај се за следно пошо тоа ќе е успешното!
Само јас изгледа после турбо естрофем имав помалку обилна менструација од претходно,ама имав бааги партали такви црвени,дури и бели како сланинки(извинете за детален опис) и ми се десило и претходно така ама овој пат се задумав,некоја да не знае од што е тоа така? Инаку ова после неуспешна инсеминација.
Фала ти Оли, ајде летово заедно да галиме мешковци, само со убави вести да се топлиме , возбудата повторно расте, се радувам како мало детенце Мила, трансферот не е под анестезија,само со полна бешика се прави ради поголема прегледност на вметнување на ембриончето, со лесно!!!
Не не... трансферот е гола вода. Помалце болно од земање брис е. Малце нелагодно е притискањето на бешиката ама не е страшно. Мене трансферот ми е многу убав чин...ќе си ги гледаш ембриончињата како ѕвездички на екранот како се движат ..преубо!
Знам дека досадувам, во фонд ѕвонев ме шеткаат лево десно и ништо не разбрав, ај да се преслушаме, ќе пуштам документи за втор ваучер. Поправете ме ако сум испуштила нешто: -документи од претходното инвитро неуспешно - 1 спермограм -хормони на 3 ден од циклус не постари од 6 месеци -пап тест не постар од 1 година -брисеви микробиолошки -хив, хепатит Б и Ц за двајцата нови -крвни слики, гликемија и седиментација за двајцата нови -4Д ехо ново -венчаница Тоа мислам дека собрав
Точно се! Мислам дека венчаница не треба, по претпоставка дека е иста од првиот пат. И јас дадов два спермограми...ама доволно е еден. Со среќа!
Ne duso toa kako na ginekoloski pregled da,si samo na boks so polna besika se odi poubavo se gleda endometriumot so lesno mila
Крвна слика за мажот не треба Другото си е тамам. Праќај, па побрзо да одговорат! Едит. Немаш во списоков препорака од матичниот и барање за ивф.
Околу 1200 евра платив за првото инвитро, зависи колку инекции се докупуваат, колку хормони се доиспитуваат, кој метод на инвитро го прават. Немав клексани јас, не доплатив екстра многу инекции, бев со краток протокол, затоа толку платив одприлика. Сега ќе биде поскапо, овој пат. Со долг протокол ќе бидам, со клексани. И друга стимулација, сеуште незнам точно со кои инекции
I jas sum so kratok protocol, samo Merional primav I Cetrotide. Inaku vo plodnost go pravam. Ovde e opsto se poskapo.
Зошто поскапо овојпат? Клексаните ќе си ги рефундираш. Може некое испитување на хормони да имаш плус и можеби од стимулациите нешто, прогестеронската поддршка по трансфер, но мислам дека далеку е од 1200 евра сето тоа. Тебе те чинело повеќе можеби и затоа што со краток протокол има инекции што на приватно се купуваат, мислам Цетротиде се викаа, не ми текнува баш на името бидејќи не сум правела со краток протокол, а тие инекции ги нема при долг протокол. Е, ако има и замрзнување, тогаш друго е.
@MIS2013 @охриѓанка и @Оли фала ви. Да, и предлог и образец од матичен гинеколог утре ќе земам. Па здравје, понеделнички ќе ги поднесам документиве Да Цетротиде примав, и плус хормони и димери испитав таму, кринонот и имприлот се скапи. И толку. Одприлика толку, беше. Здравје, не ми кажале цени, се си мислам дека повеќе ќе ме фати, незнам зошто, така у глава ми се увртило
Не мора да имаш симптоми, често се случува и без симптоми, да има позитивен исход. На 10-ти ден ќе ти покаже и домашен тест. Ти посакувам успех!
Duso jas vo noemvri bev so kratok.protokol blaga stimulacija me cinese 1300evra toa e so letrozol,fostimon I terapijata koja ni ja davat posle transfer bez kleksan.Sega pred 10 dena pak pravev isto so blaga stimulacija ovoj pat traese 10 dena stimulacijata do pred 10 dena toa bese a sea pak si gi kupuvam utrogestan I estrofem oti po tri I cetiri se trosat taka da nema pravilo so I bez anestezija pukcija e druga cena.so lesno na site ova mn. Cini.za site nas fondot ne e vo pravo so vaucerite jas gi iskoristiv trite I tri privatno sum sea.znaci ako nemas dete ke Imas koga pari ke najdes inace tesko
Мила, колку ти беа димерите и од кога ќе треба да примаш клексани? Јас ќе треба да ги примам не знам точно од кога , ќе мора да се консултирам со Трајковски, ме интересира за ова рефундирање, има термини слободни во јули кај Елена Петковиќ на Трансфузиологија,а кај Јани нема, можеби уште не се пуштени за јули,дали може Елена да ми напише извештај за рефундирање?
Сигурно може мила, секој трансфузиолог од клиника може да ти даде извештај. Закажи си, да си фатиш термин. Периодов ќе им почнат и одморите, па затоа може нема да има редовно термини за кај сите доктори.