Jas imav neuspesno ivf i ciklus mi dojde tocno na 15 den od transfer .....koga bev na eho doktorot mi kaza deka embrionite koga ke gi isfrlam so ciklusot ke imam beli parcinja kako slanina i imav jaka bolka bas denot koga gi imav tie crveno-beli parcinja.
Може Елена да ти пише извештај. Мене 1700 ми беа димерите по позитивна бета која не растеше убаво. И тогаш ми дадоа клексани.малку покасно.реши докторот овој пат пред пункција веќе да примам. Елена ми дозволи и пред пункција да ги почнам
Ке може и елена и јани кај ќе најдеш термин таму иди... јас поради покачените ги примав уште 2 недели пред трансфер... почнав од 4от менст.ден така да мила земај упат и директно таму....
Кога бев кај Елена, ми рече во јули тешко дека ќе ја најдам. @DakaBaby мислењето ми беше за инвитро преку фонд. Инаку дека се' е скапо, скапо е Мора да се планира за терапија по трансфер; за некој хормон ако треба да се испита, а фондот покрива три; ако треба да боцкаме Клексани/Фраксипарини парите иако ги рефундираме, сепак треба да ги имаме да ги купиме пред да ги рефундираме; па замрзнување ако има повеќе ембриони; па ако има повеќе ембриони и претходно неуспех, да се мисли на трансфер со замрзнати и пак терапија... Трошоци колку сакаш... Башка падни, стани, падни, стани. Но што да правиме, ќе тераме и еден ден овие работи ќе ги заборавиме кога ќе успееме
Женски а сите ли примавте Клексан? Знам за високи димери дека е терапија,антикоагулант ако не се лажам. Алишан,зошто сега ке почнеш пред време со него? Како да знам дали јас ке треба да примам?
Кај нас веќе ги даваат и превентивно . Пример моите секогаш се идеални ,ама Поповиќ вели да боцкам . Прашај си го докторот дали да ги испитате ден пред пункција . Мислам кај вас дека не 'форсираат' испитување на д димери
Видов сега на мојтермин дека има за јули, единствено ако она е на одмор, малку ме зачуди кога бев кај неа претходниот месец, демек гинекологот-специјалист за инвитро ќе ти одреди од кога треба да ги примаш,а од кај неа треба да земам извештај за рефундирање,ептен ме збуни кој треба да ми одреди количина?! Дури кога видовме дека ги пропуштиле димерите во резултатот ми рече дека не се толку битни
Imas li ispitano vrodena trombofilija na imunologija I steknana transfuziologija ako ne ispitaj pa ke znaes dali ke treba kleksan ili ne inace deneska na fb na new born klinik postavija slikicka od mojata kerkicka od mojata mini koj saka moze da ja vide
Мила јас ете не примав, имам проблем со крварење од Аспирин, и затоа не ми дадоа првиот пат. Имав ниски тромбоцити. Кога не растеше бетата убаво, докторот провери димери и тогаш ми ги вклучи. Ризикувавме.но не прокрварив и доза од о,4 добро ја поднесов. Затоа ми кажа дека за овој пат ке ми ги почне по со време. Не е моја иницијатива, негова е. Смета дека димерите ми направиле проблем со недобра имплантација, кој знае, еден господ знае. Ама од претходното искуство ќе пробаме овој пат и нив да ги примам, па ќе видиме дали ќе вроди со успех
Така ми рече, веројатно на одмор ќе биде. И во март имаше термини, а не беше тука, ја заменуваа, баш пишуваа на форумов. Оди некој вторник сега можеби ќе ја начекаш додека не отишла на одмор. Таа на извештајот ќе ти напише број на инекции, ќе си ги купиш, а докторот за инвитро ќе ти каже кога да почнеш. Јас купувам колку што ми напишала на извештајот, па кога ќе поминат толку денови колку што сум купила, поднесувам за рефундирање.
Jas imav edno i toa po golemo ne voobicaeno nesnam kako da ti go opisam .....takvo parce vo redovni ciklusi nemam....doktorot kako mi kaza jas si ocekuvav ama toj den bolkite bea jaki ...a i koga imav van matericna bremenost istot mi se ima sluceno
Zdravo na site, ke moze li nekoj da spodeli iskustvo so histeroskopija vo Cair. Kakvi se uslovite, personalot. Pred nekoj den bev da razgovaram so anesteziolog I vo delot kade shto me odnesoa beshe kako aushvic. Inaku site velat deka se renovirani salite I sobite, no ova shto go vidov beshe daleku od normalni uslovi
Мила,јас правев пункција во Њу Борн и таму ми побараа само инфективен скрининг ХИВ , Хепатити Б и Ц не постари од 6 месеци за двајцата, а може ќе ти побараат и микробиолошки брисеви исто така не постари од 6 месеци , со лесно да помине!!
Јас правев во Чаир кај Илиевски злато од човек е таков Др ретко се наоѓа,а и персоналот се многу внимателни 24/7 се околу пациентите. Добите и целиот оддел им се реновирани чисти,а и јас кај што разговарав со анестезиолог беше...едноставно чист хаос,додека горе е се реновирано.