@Sienna_MK во Вторник почнувам со Примолут,10 дена,па со цуклусот што следи на почеток на Јули ке стартувам и со боцки Сега за сега сум супер,ме прати оној почетнички ентузијазам и се надевам дека каков и да ми е Ифв патот,ке издржам цврсто. Се надевам на чуда но и цврсто стојам на земја. За анестезијата не сум размислувала баш,никогаш не сум била успивана до сега,но чим сум под лекарска грижа,не се плашам. Моменталните стравови и недоумици ми се главно врзани околу самиот исход на стимулацијата,колку ј.к ке добијам,па дали и колку ке стигнат до бластоцисти итн... Праќам среќа на сите кои ги чека постапка периодов,од срце Ви посакувам успешни приказни
На овој новиот не пишува ништо. А во првиот кој е правен пред скоро два месеци пишува NORMOSPERMIA. Инаку се правени во две различни лаборатории.Можно ли е да ни прават проблем во комисија,ќе ги праќам за ваучер.
За во фонд важи непишано правило -што полош спермограм , толку 'полесно' добивање на ваучер . Праќај таму и со успех
Со среќа мила, да заврши успешно и догодина полни раце љубов! @dunika со среќа и тебе мила, ти се восхитувам колку си свесна и приземна.... Од срце ти посакувам успех, со душа чекам убави вести и од тебе
A taka i jas imam mijastenija gravis strav jok.Ke si zaspijas i nisto strasno.Ekipata e celo vreme nad tebe se dodeka ne se razbudis. Bravo Balnocice samo hrabro.I za site ostanati samo hrabrooook.....❤
@Alishan30 Овие се спермограмот е од сопругот направени му се скоро два месеца разлика,и во различни лаборатории.Но ме чуди зошто не пишува никаква дијагноза
И мене ми се врти тоа низ мислите.Да го повториме,но од градот од кај што сум само во две лаборатории испитуваат нема на друго место каде.Па да одиме повторно во истата каде што денес го правеше спермограмот?
И јас да се пофалам дека ни е одобрен ваучерот. Арно, ама Д-р Петановски ке бил на одмор и овој и пола од следниот месец, па малце ми се скрши филмот оти бев нестрплива да започнам што пискоро, но што е - тука е. Барем ке може да размислуваме за одмор, па од Септември да се надеваме дека ке стартуваме. На сите што почнувате со ивф деновиве ви стискам палци за срекја и ве следам со голема возбуда, ко себе си да се читам.
Јас мислам дека ќе бидам со краток протокол, ама сепак оставам на докторот да одлучи од кога ќе почнеме, ентузијазмот е присутен, пеперутки во стомакот , делиме исти грижи,како ќе изреагирам на стимулација и дали ќе добиеме здрав ембрион..... останува да бидеме трпеливи и да сме позитивни Ти посакувам успех и да се радуваме на бебувче Браво миличка , ајде и ти ова лето да ни се придружиш во друштвото, ќе имаш простор и да се изладиш и одмориш , па така релаксирана да си почнеш со постапка.Ти посакувам да вроди со плод
Со лесно на @DunjoMoja и @dunika @Sienna_MK Многу ми станува возбудлива темава, читајќи ве. @Dance27 јас би повторила, иако е во иста лабораторија, може од стрес му е, може од било што. Имавме и ние еден минатата година астенозооспермија беше, примаше витамини, антиоксиданси и јаткасти плодови. Го повторивме и излезе нормозооспермија. Мислам дека во прилог ви е да не е толку добар спермограмот, ама драстични се разликите од 1 до друг за 2 месеци.затоа ме зачуди